fena

U toku je izrada projekte dokumentacije za izgradnju objekta mljekare u Srebrenici, potvrdio je danas u tom gradu pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić koji je razgovarao sa općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem.

Maletić je nakon sastanka pojasnio da će općina osigurati lokaciju gdje će biti izgrađena mljekara, a investitor će donijeti opremu i svoju tehnologiju.

“Investitor je iz Austrije i otkupljivat će mlijeko sa područja Srebrenice, a proizvod će biti plasiran na prostoru BiH”, rekao je Maletić.

Načelnik općine Mladen Grujičić kaže da Općina Srebrenica ima punu podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a za otvaranje mljekare.

“U toku sljedeće sedmice ići ću u Austriju da potpišem ugovor sa austrijskom firmom. Narednih mjeseci očekujemo investitora da dođe u Srebrenici sa idejnim projektom. Otvaranjem mljekare biće zaposleno 20 do 30 ljudi”, navodi Grujičić.

Direktor jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u resornom entitetskom ministarstvu Stefan Mitrović, koji je također prisustvovao ovom sastanku, najavljuje realizaciju projekta sistema za navodnjavanje.

 

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here