Foto: Novosti

Oni koji od 1. januara putuju za Bugarsku ili dolaze iz nje, vožnju novim dionicama auto-puta od Niša do bugarske granice za putnička vozila plaćaju 190 dinara (cca. 1,6 €).

Ovaj takozvani otvoreni sistem naplate važit će do završetka radova na Koridoru deset. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad nema gužve, a vozači kažu da su zadovoljni i novim putem i cijenom putarine.

Građani ipak smatraju da je to normalno i da putarina od 190 dinara (cca. 1,6 €) nije skupa i da je važno da se vozi dobrim putevima.

“Naplata putarine na naplatnoj stanici Dimitrovgrad se za sada obavlja u otvorenom sistemu naplate prema unaprijed utvrdjenim cijenama i takav režim će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku koridora”, rekao je šef odsjeka naplate putarine Dragan Milić.

On je rekao i da su cijene od 90 dinara (cca. 0,76 €) za motore, 190 dinara (cca. 1,6 €) za putnička vozila, 280 dinara (cca. 2,36 €) za vozila druge kategorije, 560 dinara (cca. 4,71 €) za vozila treće kategorije, pa do 1120 dinara (cca. 9,43 €) koliko iznosi cijena putarine za vozila četvrte kategorije.

IZVORb92.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here