Semir Junuzović, direktor kompanije Junuzović Kopex

Predstavnici naših kompanija za Business Magazine govorili su o, uprkos brojnim poteškoćama, ostvarenim poslovnim rezultatima u protekloj godini i otkrili nam nove planove i ideje. U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja. O radu i planovima kompanije Junuzović Kopex, govori Semir Junuzović, direktor.

Kako ocjenjujete poslovni ambijent u BiH tokom 2017. godine uopće?

Junuzović: Poslovni ambijent i realni sektor u Bosni i Hercegovini općenito nema tretman kakav bi trebalo da ima. Činjenica je da BiH nema prihvatljivo političko raspoloženje koje bi planski vodilo razvoj. Povoljniji poslovni ambijent zahtijeva sprovođenje privatizacijskih procesa do kraja, smanjenje troškova javne uprave, olakšanje procedure za dobijanje raznih dozvola, uvođenje  jednostavnijeg procesa plaćanja poreza, poreskih prijava itd.

S kojim izazovima u poslovanju ste se susretali u prethodnoj godini?

Junuzović: Godina koja je na izmaku za našu kompaniju bila je veoma uspješna. Taj uspjeh nije došao sam po sebi već zahvaljujući našem velikom zalaganju,  trudu i stalnom radu. Ova 2017. godina za nas je bila u znaku uvođenja i stavljanja u opticaj CNG prirodnog plina. Otvorili smo i maloprodajnu punionicu ovog energenta u Tuzli, a sve vrijeme radimo na podizanju svijesti i industrijskih potrošača o značajima i uštedama koje ovaj energent pruža. S tim u vezi i zakonske mjere koje je bilo neophodno ispoštovati bile su vezane za ovu branšu, a nismo imali problema prilikom njihovog sprovođenja.

Kakvi su planovi vaše kompanije za 2018. godinu?

Junuzović: Dalji rast i razvoj  jedan je od ciljeva našeg poslovanja. Ući ćemo u nove obaveze, a težimo da nam firme budu još uspješnije, da otvaramo nova radna mjesta za mlade obrazovane kadrove raznih specijalnosti.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here