Russia Beyond

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je  kako građani Srbije nemaju razloga za zabrinutost ukoliko dođe do izmjene propisa o prometu genetski modificiranih organizama (GMO), jer će sve zakonom biti regulisano.

Ljajić je istaknuo da će u zakonu biti striktno naglašeno da je uzgajanje takvih organizama izričito zabranjeno, kao i da će promet genetski modificiranih organizama biti tako restriktivno postavljen podzakonskim aktima, da će faktički biti onemogućen.

On je objasnio da Svjetska trgovinska organizacija (WTO) samo kaže da se ne može zabraniti promet nekog proizvoda, nego se mogu ograničiti ili postaviti uvijeti za promet, tako da građani nemaju razloga za zabrinutost, jer neće doći ni do uzgajanja, a faktički ni do prometa, objavljeno je na internetskim stranicama Vlade Srbije.

Laljić je napomenuo kako Srbija prvenstveno ima interes biti članica WTO-a, jer su tu praktično tri četvrtine svih zemalja svijeta, kao i da, prema njegovim saznanjima, svega 13 zemalja svijeta ne vodi nikakve pregovore, niti imaju ambiciju postati članice WTO-a.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here