Informativa.ba

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjednik Grupacije Naša perspektiva Armin Alijagić, sa saradnicima, razgovarali su u Gradskoj upravi o ciljevima i aktivnostima koje se provode povodom organizacije 4. biznis foruma bh. dijaspore – BHdiaFor 2017., koji će biti održan 27. decembra u Tuzli.

Predsjednik grupacije Armin Alijagić naveo je da je jedan od ciljeva foruma prikazati grad Tuzlu i sjeveroistočnu BiH kao povoljnu investicijsku destinaciju potencijalnim ulagačima.

Prema njegovim riječima, skup je podržan kroz USAID-ov projekt “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”, koji će u narednih pet godina intenzivno raditi na privlačenju investicija bh. dijaspore.

Gradonačelnik Imamović je istaknuo da gradska administracija, zahvaljujući samostalnim projektima i učešćem u različitim međunarodnim razvojnim programima, intenzivno radi na kreiranju povoljnog poslovnog okruženja za domaće i strane investiture, te da bh. dijaspora predstavlja neiskorišteni potencijal, kada je riječ o ljudima koji su zainteresovani za ulaganja.

Grupacija Naša perspektiva više od sedam godina involvira bh. dijasporu u ekonomski razvoj BiH, a čine je Biznis centar bh. dijaspore, Biznis forum bh. dijaspore i Globalna razvojna mreža bh. dijaspore.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here