Pure Harvest, kompanija za uzgoj stakleničkog povrća i voća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), prikupila je sjeme vrijedno oko 4,5 miliona dolara, a koje će koristiti u stakleniku s klimatskim upravljanjem i tehnološkim sistemima u UAE i šire.

“Potreba za ovom metodom uzgoja proizlazi iz nedostatka sigurnosti hrane u zemljama UAE i zemljama Vijeća za saradnju u Zalivu (GCC) i šire”, rekao je osnivač Pure Harvesta, Sky Kurtz.

Samo UAE  uvoze više od 80 posto svoje hrane i nedavne zabrane uvoza regionalnih proizvoda zbog visokih nivoa ostataka pesticida traže poboljšanje lokalnog snabdijevanja hranom. Kurtz kaže da u sušnoj klimi sa ograničenom vodom uzgoj zahtjeva kontrolirano okruženje (CEA).

Pure Harvest planira implementirati portfolio CEA tehnologija kao što su vertikalna poljoprivredna dobra i hidroponski kontejneri iz kojih će isporučivati širok spektar svježih proizvoda.

Kurtz očekuje da će do sredine naredne godine završiti prvi pogon za proizvodnju i početi prodavati svoje proizvode u drugoj polovini 2018. godine. Nakon toga će proširiti poslovanje u regiji, prepoznajući da se druge zemlje GCC-a suočavaju s istim izazovima kao i UAE, s obzirom na uvoznu ovisnost, nestašicu vode i klimatska ograničenja proizvodnje.

IZVORposlovnisvijet.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here