Wizz Air, najveća low-cost aviokompanija u regionu centralne i istočne Evrope, danas objavljuje veliku ekspanziju iz svoje baze na aerodromu Luton pored Londona, ubacivanjem četiri nova aviona Airbus A320 u svoju flotu u Lutonu do juna 2018.

Sa četiri nova aviona Airbus A320, od kojih svaki ima kapacitet od 186 sjedišta, ukupan broj aviona u bazi u Lutonu će biti pet, što će sveukupno imati vrijednost od 500 miliona dolara, čime se nastavlja izuzetan rast Wizz Air-a u Velikoj Britaniji.

U prethodnih 12 mjeseci (zaključno sa 31. oktobrom 2017.) Wizz je prevezao više od 5,5 miliona putnika samo na linijama iz Lutona, što predstavlja povećanje od 11 posto u poređenju sa 2016. čineći Wizz drugim najvećim avio-prevoznikom na ovom aerodromu. Wizz Air povećava kapacitet na Lutonu za 15 posto u odnosu na prethodnu godinu, pa će tako u narednoj godini biti u mogućnosti da ponudi 6,9 miliona sjedišta na svojih 46 linija do 20 zemalja.

Kao rezultat ovog značajnog rasta, Wizz sa velikim zadovoljstvom nudi pet novih linija britanskim putnicima koji traže provod u inostranstvu. Svakodnevno će letjeti do prelijepog grada Larnake na Kipru i do Bratislave u Slovačkoj, dok će sa četiri nedjeljna leta letjeti do Talina u Estoniji i tri nedjeljna leta do Tirane u Albaniji i Lavova u Ukrajini. Letovi su već u prodaji i karte se mogu kupiti već od 26,99 £ preko stranice wizzair.com.

Zahvaljujući novim avionima Wizz će biti u mogućnosti da poveća i broj letova na tri linije koje su među najpopularnijima. Počev od proljeća 2018. letovi do Tel Aviva i Sučave (Suceava, Rumunija) postaju svakodnevni, dok će do Prištine umjesto dva biti tri leta sedmično, što dodatno pokazuje Wizz Air-ovu posvjećenost svojim putnicima iz Velike Britanije, stvarajući im nove mogućnosti za putovanja širom Evrope.

Dolaskom novog aviona i uspostavljanjem novih linija i proširenjem kapaciteta na postojećim, otvoriće se 150 novih radnih mjesta u lokalu, čime će se broj zaposlenih na aerodromu Lutonu povećati na 180 i svi će oni biti obučeni da pruže usluge po najvišim komercijalnim i bezbjednosnim standardima i omoguće putnicima izuzetno iskustvo u svakom segmentu putovanja sa Wizz Air-om.

WIZZ AIR-ove NAJNOVIJE LINIJE SA AERODROMA LUTON

Odredište Danima Počev od: Cijene od
Larnaka svakog dana 30. maj 2018. GBP 26.99/ EUR 29.99
Tirana Utorkom, četvrtkom, subotom 31 maj 2018. GBP 26.99/ EUR 29.99
Bratislava svakog dana 20. jun 2018. GBP 26.99/ EUR 29.99
Talin Ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, nedjeljom 17. september 2018. GBP 26.99/ EUR 29.99
Lavov Utokom, četvrtkom, subotom 18. september 2018. GBP 26.99/ EUR 29.99

 

WIZZ AIR-OVO POVEĆANJE BROJA LETOVA NA POSTOJEĆIM LINIJAMA:

Odredište Sedmični letovi Počev od:
Tel Aviv sa 4 na 7 (svakodnevno) 25. mart 2018.
Sučava sa 5 na 7 (svakodnevno) 20. maj 2018.
Priština sa 2 na 3 25. mart 2018.

 

Owain Jones, direktor korporativnih poslova Wizz Air-a je izjavio: “Danas ponovo donosimo nove, uzbudljive vjesti za naše putnike iz Velike Britanije, naglašavajući našu posvećenost ovoj zemlji. Uzbuđeni smo što nakon pet mjeseci od otvaranja naše baze na aerodromu u Lutonu možemo da objavimo veliku ekspanziju i da ovdje stacioniramo četiri dodatna aviona Airbus A320. Naša investicija će doprinijeti lokalnoj zajednici otvaranjem 150 novih radnih mjesta, a podstaći će i otvaranje novih radnih mjesta u vazduhoplovstvu i srodnim djelatnostima. Wizz Air-ova mreža linija iz Lutona će biti proširena za pet novih linija, do Larnake na Kipru, Talina u Estoniji, Lavova u Ukrajini, Bratislave u Slovačkoj i Tirane u Albaniji, stvarajući još više mogućnosti za naše putnike koji žele da otkrivaju Evropu uz pomoć Wizz Air-a i naših jeftinih aviokarata. Naš profesionalan i posvećen tim se raduje mogućnosti da na našim letovima sa vrhunskom uslugom dočeka nove putnike”.

Nick Barton, izvršni direktor aerodroma Luton je rekao: Ekspanzija Wizz Air-a sa aerodroma Luton je sjajna vijest za putnike, aerodrom i lokalnu privredu. Naš razvoj je usmjeren na stvaranje još boljeg putničkog iskustva za sve više putika, što uključuje povjećanje broja destinacija. Radujemo se dodatnom učvršćivanju naših jakih veza sa Wizz Air-om”.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here