Sparkasse Bank finansira investicije i projekte energetske efikasnosti

460
Sparkasse

Sparkasse Bank dd BiH u saradnji sa EBRD-om,  ponudila je tržištu novu liniju namjenskih kredita za projekte i investicije koji imaju za cilj unaprijeđenje energetske efikasnosti, uz povrat uloženih sredstava klijentima i do 20%.

Putem ovih kreditnih proizvoda građani će moći poboljšati energetsku efikasnost u svojim domovima ugradnjom visokokvalitetnih  materijala  ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti.

„Građanima su za ovu namjenu na raspolaganju krediti bez hipoteke, za maksimalne iznose od 60.000KM, rokom otplate od 10 godina i nominalnom kamatnom stopom već od 4,99%. Bitno je naglasiti, da se korisnicima kredita, nudi mogućnost da ostvare povrat sredstava u iznosu do 20% od cijene kupljene robe ukoliko dostave dokaze o kupovini proizvoda sa certifikatom energetske efikasnosti,“ izjavio je Ahmed Karić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank dd BiH.  Dodao je da u okviru ove kreditne linije klijentima na raspolaganju stoje i veći iznosi kredita uz hipoteku i duže rokove otplate, do najviše  240 mjeseci.

Kompletnu listu proizvoda i materijala koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti klijenti mogu pronaći putem internet stranice  http://technology-ba.ebrdgeff.com/bih_bos/ ,a sve dodatne informacije mogu dobiti na stranicama www.sparkasse.ba ili www.ebrdgeff.com/ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here