Privrednici prepoznali razvojnu šansu

Produžen rok za prijave

479
Sparkasse

Zbog velikog interesa za posebnu kreditnu liniju za privredna društva i samostalne poduzetnike koja se realizira putem Sparkasse Bank dd BiH i Općine Novi Grad, Sparkasse je produžila rok za prijave do kraja jula 2017.

Da je riječ o dobro osmišljenoj kreditnoj liniji i uvijetima otplate koji su potrebni samostalnim poduzetnicima potvrđuje pored velikog interesa i činjenica da je Sparkasse Bank dd BiH u okviru ove kreditne linije, za manje od mjesec dana, zaprimila aplikacije za skoro 5 miliona KM.

Visina subvencionirane kamatne stope iznosi 1,45 posto, a klijenti mogu aplicirati za kratkoročno finansiranje do jedne godine otplate i u iznosu do 200.000,00 KM ili dugoročno finansiranje do 7 godina i do iznosa 1.000.000,00 KM, te uz mogućnost odobrenja grace perioda do 12 mjeseci. Podsjećamo još jednom da se prijavljuju pravni subjekti, što znači da ako osoba ima registrirano više pravnih subjekata na svoje ime,  može se prijaviti više puta. Više informacija dostupno je u Filijali Sarajevo ili putem internet stranice banke.

Stvaranje novih vrijednosti u realnom sektoru u Bosni i Hercegovini, odnosno u konkretnom slučaju ovoga puta u sarajevskoj Općini Novi Grad, osnovni je cilj realizacije kreditne linije Sparkasse Bank iz koje su sredstva namijenjena razvoju privrednih društava i samostalnih poduzetnika. Krajnji cilj je pružanje konkretne pomoći u otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru, čime se na direktan način doprinosi razvoju lokalne zajednice i zemlje u cjelosti.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here