Danica Purg nagrađena sa Robert L. Dilworth priznanjem za izvanredno dostignuće u oblasti obrazovanja direktora

Nagrada joj je uručena na Svjetskom forumu o vodstvu, učenju i strateškim promjenama u Varšavi

529
Izvor: The Slovenia Times

Prof. Danica Purg, predsjednik IEDC-Bled School of Management i CEEMAN-a, nagrađena je sa Robert L. Dilworth priznanjem za izvanredno dostignuće u oblasti obrazovanja direktora. Nagrada joj je uručena na Svjetskom forumu o vodstvu, učenju i strateškim promjenama u Varšavi.

U nominacijama za Robert L. Dilworth nagradu, istaknuto je pet glavnih razloga zašto je prof. Danica Purg dobila ovu prestižnu nagradu: za pionirski rad na osnivanju ustanove za menadžersko obrazovanje u Sloveniji, značajan doprinos koji ima kao osnivač, a i u širenju Asocijacije za menadžerski razvoj (CEEMAN) dekana i direktora širom centralne i istočne Evrope, neiscrpnu želju i sposobnost da podrži druge što rezultira da je opravo Danica Purg uzor izvrsnosti za mnoge dekane, članove fakulteta i menadžere u cijeloj regiji i šire, za inovacije u načinu koncipiranja, dizajniranja, i prenošenja menadžerskog znanja, te za doprinos u globalnom prepoznavanju moćne uloge menadžerskog obrazovanja u funkcioniranju civilnog društva.

prof. Danica Purg i dr. Jurij Boshyk, predsjednik Mreže globalnog obrazovanja direktora

Robert L. Dilworth druga je globalna nagrada, pored prestižne nagrade Dekana godine ispred Akademije za međunarodni biznis (AIB), koju je prof. Danica Purg dobila za inovacije u poslovnom obrazovanju. IEDC – Bled School of Management postala je pod njenim rukovodstvom globalni preteča u transformacijskom obrazovanju, brzom i iskustvenom učenju, a posebno u segmentu integracijske etike, održivog razvoja i umjetnosti u razvoj liderstva.

“Veoma sam počašćena da primim nagradu, posebno što dolazi od Global Foruma, koji se zalaže za transformaciju kompanija i transformaciono obrazovanje zasnovano na vrijednostima. Mi, na IEDC-Bled School of Management, prakticiramo ovaj pristup od samog početka, više od 30 godina “, ističe prof. Purg.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here