Plenković svečano otvorio zagrebački sajam namještaja – Ambienta

U šest paviljona na 20.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavlja se više od 300 izlagača iz 23 zemlje.

406
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Danas je na Zagrebačkom velesajmu svečano je otvorena AMBIENTA,  44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U šest paviljona na 20.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavlja se više od 300 izlagača iz 23 zemlje.

Salon je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

“Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, izuzetno je bogata drvetom, drvnom i drvno-prerađivačkom industrijom, to je grana koja čini oko 10 posto ukupnog hrvatskog izvoza i 3 posto uvoza. Drvna industrija ima ogromnu perspektivu za proizvodnju namještaja, dizajn i nove ideje, a želim da što manje našeg izvoza bude sama drvna sirovina”, izjavio je Plenković.

Predsjednik Hrvatske privredne komore Luka Burilović rekao je da je Ambienta izuzetno važna jer se dogovaraju poslovi, razmjenjuju informacije te prezentiraju proizvodi hrvatske industrije.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju je rekao da se radi o događaju od nacionalne važnosti te je pozvao građane da daju podršku ovoj važnoj privrednoj grani.

Salon će biti prezentiran kroz 4 tematske cjeline ambiDOM – sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN – zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća Hrvatske industrije namještaja; ambiPRO – materijali, oprema, strojevi; ambiENERGO.

Ambienta već drugu godinu zaredom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom DESIGN ZONE. Osim renomiranih domaćih i inostranih proizvođača namještaja i kompanija koje se bave projektovanjem i opremanjem interijera, zastupnika poznatih svjetskih dizajnerskih brandova, kao i dizajnerskih studija predstavit će se i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini AMBIENTA BOX.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Ambienta se održava do nedjelje, 15. oktobra, a otvorena je svaki dan od 10.00 do 22.00 sata. Cijena ulaznice je 30 kuna, a od 20 do 22 sata ulaz je slobodan.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here