Okončan 12. BH Telecom međunarodni turnir ”Igraj fudbal, živi život”

Lokomotiva Zagreb u finalu deklasirala Željezničar, Spartak iz Subotice osvojio treće mjesto

269

Dvesti međunarodni turnir pod nazivom “Igraj fudbal, živi život” uspješno je danas završen u glavnom gradu BiH. Organizator ovog događaja ,kao i prethodnih godina, bilo je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva, a generalni sponzor je  bio BH Telecom. Pravo nastupa imali su igrači do 16 godina.

Gledatelji uživali u potezima mladih nogometaša

Nakon što su u petak i subotu odigrane utakmice po grupa, najbolji tim u grupi A bila je Lokomotiva Zagreb, dok je u grupi B dominirao sarajevski Željezničar. U finalnom okršaju ,koji se igrao u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, zagrebačka Lokomotiva deklasirala je Željezničar rezultatom 7:1. Premda su Plavi sa Grbavice u grupi imali maskimalnih 9 bodova i sjajnu gol razliku u finalu su potpuno podbacili. Pogotke za tim iz Zagreba postigli su Pfeifer (4 gola),  Pavlović, Vukoje i Godec po jedan. Jedini strijelac za Željezničar bio je – Ciljević.

U dosadašnjih jedanaest deset turnira Željezničar i Sarajevo su po tri puta dotakli vrh, dok su po jednom na tronu bili Rad, Crvena zvezda, Vardar, MTK iz Budimpešte i Slovacko (Češka Republika). Sada će se ovim klubovima pridružiti i Lokomotiva Zagreb (Hrvatska).

Poznat kompletan redosljed

U utakmici za 3. mjesto Spartak iz Subotce je bio bolji od Sarajeva, a slavili su rezultatom 4:2. Premda je Bordo tim poveo golovima Mehmedovića i Bajića, gosti iz Srbije su pogocima Feratovića (postigao tri gola) i Đurković došli do trjumfa i trećeg mjesta.

Dvoboj za 5. mjesto pripao je ekipi Slovacko koja je prošle godine osvojila ovaj turnir. Savladali su rumunsku Politehniku rezultatom 2:0. Oba pogotka za tim iz Češke Republike postigao je Vanećek.

Meč za osvajanje 7. mjesta pripao je ekipi Akademiji Pandev koja je slavila protiv Brinje Grosuplja rezultatom 2:1. Za Makedonce su pogađali Perevski i Berkaj, dok je jedini gol za tim iz Slovenije postigao – Žinko.

Poredak na kraju turnira izgledao ovako: Lokomotiva, Željezničar, Spartak, Sarajevo, Slovacko, Politehnika, Akademija Pandev i Brinje Grospulje.

Proglašeni najbolji pojedinci turnira

Za najboljeg igrača 12. turnira proglašen je Noa Godec (Lokomotiva Zagreb), prvi strijelac turnira je Petar Pfeifer (Lokomotiva Zagreb – 8 postignutih golova) , dok je za najboljeg golmana turnira proglašen – Jovan Ristić (Spartak Subotica).

Pehare su uručili predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Hamdo Spahić, Edin Mujčin, bivši bh. reprezentativac i član Organizacionog odbora, te član Organizacionog odobora Novogradskih dana 2023 – Haris Mušinović. Najboljim igračima plakete i opremu Ardu uručio je Dejan Radović ispred organizatora.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

  1. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira
  2. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira
  3. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira
  4. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira
  5. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira
  6. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira
  7. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira
  8. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira
  9. godine – Željezničar, a Armin Ramić najbolji igrač turnira
  10. godine – Sarajevo, a Bakir Nurković najbolji igrač turnira.
  11. godine – Slovacko, a Oliver Stecha najbolji igrač turnira.
  12. godine –   Lokomotiva Zagreb, a Noa Godec najbolji igrač turnira.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here