Slovacko brani trofej: Tradicionalni BH Telecom 12. međunarodni turnir  “Igraj fudbal, živi život” ponovo nudi zanimljive dvoboje

Dvanaesti međunarodni turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" ove godine će se održati od 2. do 4. juna u glavnom gradu BiH, a utakmice će se igrati na stadionu Trening centra Igman Ilidža i u Centru za sport i rekreaciju "Safet Zajko".

138

Titulu najboljeg brani Slovacko koje je prošle godine u finalu savladao zagrebačku Lokomotivu  rezultatom 1:0. U dosadašnjih jedanaest turnira Željezničar i Sarajevo su po tri puta dotakli vrh, dok su po jednom na tronu bili Rad, Crvena zvezda, Vardar, MTK iz Budimpešte i Slovacko (Češka Republika).

Nogometaši do 16 godina imaju pravo nastupa

Organizator ovog događaja je, kao i prethodnih godina, Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva, a generalni sponzor je BH Telecom. Pravo nastupa imaju igrači do 16 godina, a turnir ima međunarodni karakter. Dakako, kvalitetne ekipe iz Evrope, regije i BiH nastupat će na ovom, već sada možemo reći, izuzetno kvalitetnom nadmetanju koju je potvrdilo svoju vrijednost.

Na 12. turniru “Igraj fudbal, živi život”  učestvuju – Grupa A: FK Sarajevo, Lokomotiva (Zagreb), FC Politehnika (Rumunija) i NK Brinje Grosuplje (Slovenija).

U grupi B nadmetat će se: Željezničar (Sarajevo), Akademija Pandev (Strumica – Sjeverna Makedonija), FC Slovacko ( Ursko Hradište – Češka Republika) i Spartak (Subotica). Dakako, dvije prvoplasirane borit će se za prvo i treće mjesto.

Nekada su na turniru nastupali igrači koji su sada – vrhunski fudbaleri

Podsjetimo, ovaj događaj svojom organizacijom prvi u regionu počeo s okupljanjem mladih nogometaša i klubova još 2012. godine. Vremenom je postao prepoznatljiv brend u regionu i Starom kontinentu s pohvalama klubova koji su do sada na njemu nastupali. Svojom organizacijom turnir je do sada unaprijedio odnose klubovima iz regiona, a veliki broj djece je animirao da se bave sportom, što je bio i jedan od ciljeva. Također, treba naglasiti da su prethodnih godina ,između ostalih, na ovom događaju učestvovali Tin Jedvaj,  nekadašnji hrvatski reprezentativac, Marko Grujić, srbijanski reprezentativac i aktuelni član Porta, kao i Andrej Đokanović, nekadašnji igrač Sarajeva sada član i aktuelni igrač turskog Ankaragučua, Selmir Pidro (St. Louis CITY – SAD), Vladan Kovačević ( Rakow – Posljska), Amer Gojak (Ferencvaroš – Mađarska), Marko Dabro (Beijing Guoan – Kina).

Sarajevo je do sada široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen kao sportski, kulturni i turistički centar.

Pred početak 12. turnira koji se i ove godine igra u sklopu manifestacije Novogradski dani organizator vjeruje kako će utakmice ponuditi nove zanimljive dvoboje i da će najbolji tim na kraju dotaći vrh. Također, naglašavaju kako je sve spremno za nastavak jedne lijepe nogomene priče.

Turnir će biti otvoren utakmicom Sarajevo – Politehnika u petak 2. juna sa početkom u 10:30 sati u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

  1. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira
  2. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira
  3. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira
  4. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira
  5. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira
  6. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira
  7. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira
  8. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira
  9. godine – Željezničar, a Armin Ramić najbolji igrač turnira
  10. godine – Sarajevo, a Bakir Nurković najbolji igrač turnira.
  11. godine – Slovacko, a Oliver Stecha najbolji igrač turnira.

Turnir su podržali: BH Telecom kao generalni sponzor, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, Općina Novi Grad, BH Pošta, Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, Hyundai, Coca Cola, Zentiva Pharma, Oaza voda, Ardu Sport, medijski partnerni Arena Sport, Antena Sarajevo, Dnevni Avaz i Sport Centar.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here