Porsche BH na Sajmu srednjih škola

11.5.2023. je u organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo održan Sajam srednjih škola ispred trgovačkog centra ARIA na kojem je učešće uzela i kompanija Porsche BH.

27

Uposlenici ove firme su upoznavali učenike sa djelatnošću Porsche BH kako bi ih podstakli da razmisle o sticanju kvalifikacije za rad u ovoj renomiranoj kompaniji. Učenicima je posebno bilo zanimljivo dobiti više informacija “iz prve ruke” od samih uposlenika koji su ispričali svoju priču od dolaska u kompaniju kao učenici pa do stalnog zaposlenja.

Posjećenost sajmu je bila izuzetno velika, a štand sa izloženim električnim modelom VW ID3 izazvao je oduševljenje kako učenika tako i prolaznika.

Kompanija Porsche BH već od ranije doprinosi razvoju srednjoškolskog stručnog obrazovanja. U saradnji sa Srednjom školom za saobraćaj i komunikacije i GIZ-om (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) je ranije razvijen nastavni plan i program za zanimanje “mehatroničar”, a polaznici tog smjera su već na drugoj godini školovanja.

Aktivan doprinos Porsche BH će pružati i ubuduće kako bi zanimanja vezana za automobilsku tehniku bila u skladu s napretkom savremenih tehnologija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here