Naslovnica Vijesti BiH SERDA vodeći partner projekta koji je na prvom mjestu rang liste Interreg...

SERDA vodeći partner projekta koji je na prvom mjestu rang liste Interreg Dunavskog programa

Komitet za monitoring novog Programa za Dunavski region sastao se 20. aprila i odobrio 90 projekata za drugi aplikacioni krug i podnošenje pune aplikacione forme.

26
Serda

Program je zaprimio ukupno 290 iskaza interesa tokom prvog poziva za podnošenje prijedloga projekata, koji je bio otvoren od 29. septembra 2022. do 21. novembra 2022. godine, a ciljanih projekata fokusiranih na programske prioritete 1, 2, 3 i specifični cilj 4.2.

Uz veliki broj prijava i traženu podršku od više od 400 miliona eura, jasno je da postoji veliko interesovanje za transnacionalnu saradnju i mogućnosti finansiranja iz novog programa.

Posebno je vrijedno napomenuti da je bilo mnogo projektnih prijava iz zemalja koje nisu članice EU, uključujući novu programsku teritoriju Ukrajine, kao i gdje su aplikanti iz zemalja koje nisu članice EU preuzele aktivnu ulogu kao vodeći partneri, što ukazuje i na aktivan angažman aktera izvan Evropske unije i na sposobnost programa da olakša saradnju izvan granica EU. Projektna ideja Green -Tex, gdje je SERDA vodeći partner iz Bosne i Hercegovine, nalazi se na prvom mjestu rang liste od 90 odobrenih projektnih ideja.

S obzirom na navedeno i značaj učešća na pozivima EU, informacija da se projektna ideja Green -Tex, gdje je SERDA vodeći partner iz Bosne i Hercegovine, nalazi se na prvom mjestu rang liste od 90 odobrenih projektnih ideja, ima izuzetnu važnost.

Rang lista svih projekata koji su prošli u drugu fazu objavljena je na zvaničnoj stranici programa i nalazi se OVDJE.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here