SBK traži partnere za projekte vrijedne preko 70 miliona KM

Katalog se sastoji od 14 potencijalnih projekta za okvirni trogodišnji period od 2023. do 2025. godine.

126

Katalog se sastoji od 14 potencijalnih projekta za okvirni trogodišnji period od 2023. do 2025. godine i 11 projekata koji se planiraju realizovati u 2023.godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora.

Kako bi ubrzali realizaciju projekata veoma je značajno zajedničko uključivanje i povezivanja javnog i privatnog sektora i uspostavljanje partnerstva za realizaciju projekata s ciljem unapređenja javne usluge i stvaranja boljih uslova za sve građane Srednjobosanskog kantona.

Pozivaju predstavnike javnih tijela koja su identifokavala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno-privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata.

Također, pozivaju domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata, te da ih kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma interesantne projekte.

Neki od projekata su daljinsko grijanje Viteza, izgradnja sportske dvorane u Kreševu, izgradnja gradske pijace u Bugojnu, postavljanje solarnih kolektora na medicinske ustanove, izgradnja doma za stare u Krševu, proširenje i izgradnja dodatnih objekata Hrvatska bolnica “dr. Fra Mato Nikolić” i mnogi drugi projekti od značaja za Kanton.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here