Direktorica FIPA-e na sastanku s kompanijom AVVA Global Energu Holding i Razvojnom agencijom Istanbula

Interes za ulaganje u solarnu energiju i proizvodnju solarnih panela u BiH

113

Direktorica FIPA-e Milica Marković se sastala u Istanbulu s Mustafom Damarom, predsjednikom AVVA Global Energy Holdings za Aziju, Bliski Istok i Afriku i njegovim timom kako bi predstavila poslovni ambijent i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Herzegovinu.

AVVA Global Energy Holdings je globalna energetska kompanija strukturirana sa ciljem da zadovolji hitne potrebe za električnom energijom širom svijeta. Stvaraju rješenja s čistim tehnologijama prilagođena lokalnim potrebama. Bave se ulaganjem u obnovljive izvore enregije, posebno solarnu energiju, te proizvodnjom solarnih panela, tečnim gasom, rješenjima za desalinizaciju vode i tretmanom otpadnih voda u cijelom svijetu. Centralni ured je u Australiji, a imaju kancelarije u Dubaiju, Turskoj, Kataru, Holandiji, Švicarskoj i Sjevernoj Africi.

Predstavnici navedene kompanije su upoznati s postojećim projektima i zakonskom i poreskom legislativom u BiH, te se očekuju daljni kontakti u vezi njihovih planova za širenje u BiH.

Direktorica Marković se takođe sastala i sa Serkanom Korkmazom Arslakom, koordinatorom kancelarije za podršku investitorima pri Razvojnoj agenciji Istanbula, kako bi razgovarali o planovima za saradnju na podršci FIPAe istanbulskim kompanijama koje imaju namjeru širenja na područje Bosne i Herzegovine.

Također, održani su sastanci s kompanijama na sajmu Glassman Europe  Istanbul, tokom kojeg su predstavljeni projekti iz BiH za koje se traže strani partneri.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here