PKFBiH organizuje besplatnu obuku malih i srednjih poljoprivredno-prehrambenih preduzeća

Privredna komora FBiH (PKFBiH) pozvala je mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na besplatnu edukaciju o zaštiti i sigurnosti u radu, koja će biti održana 8. februara 2023. u Bihaću.

54
Privredna komora

Centralna tema obuke je upoznavanje sa odredbama i novim obavezama MSP-a po stupanju na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u FBiH i pratećih podzakonskih akata. Navedeno podrazumijeva niz aktivnosti za privredne subjekte koje je potrebno adekvatno primijeniti kako bi ispunili svoje obaveze u primjeni propisa iz oblasti zaštite na radu u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Prijavljeni učesnici, osim o zakonskom okviru zaštite i sigurnosti na radu, imat će svojevrsnu priliku saznati više i o zahtjevima u implementaciji ISO standarda 45001:2018, ISO 45001 u prehrambenoj industriji, općim mjerama zaštite u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te mjerama zaštite prilikom montaže, rada i održavanja fotonaponskih postrojenja na krovovima privrednih objekata  u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Predstavnici UNDP-a predstaviti će i Smjernice za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere) u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Obuka će biti održana u okviru projekta “EU4BusinessRecovery” koji implementira UNDP uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke, najavljeno je iz PKFBiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here