Svi koji registriraju obrte u općini Posušje oslobođeni su plaćanja taksi

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja taksi/pristojbi pri otvaranju novih obrta.

11

Ova mjera je zasigurno motivirajući čimbenik da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere.

Tome u prilog govore i brojke. Od 2019. kada je prvi put uvedena do danas ukupno je otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini.

Njihova struktura je šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticanja gospodarstva koje provodi Općina Posušje.

I ove godine predviđen je novčani fond za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u gospodarstvu, potpora se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja, poručuju iz Općine Posušje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here