ODRŽANI POSLOVNI B2B SUSRETI: PROJEKAT ENHANCE POVEZUJE PRIVREDNIKE BH I SRBIJE

Privrednici BH i Srbije iz prehrambenog sektora, 15. novembra 2022. godine, na Zlatiboru, imali su priliku ostvariti direktnu saradnju na B2B susretima koje je oranizovala Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis.

79

„Imali smo posjetu velikog broja firmi iz BH i Srbije, tako da planiramo u narednom periodu organizovati nove poslovne susrete za metalsku i drvnu industriju“, kazao je Almin Mališević, direktor projekta ENHANCE.

Organizatori se nadaju da će zahvaljući B2B susretima u narednom periodu se izroditi novi ugovori, a ono što je bitno da firme mogu da osiguraju kvalitet po jako pristupačnim cijenama.

„Stalni smo učesnici prekograničnih susreta koji se organizuju komore u okviru projekta, nadamo se da ćemo uspostaviti dalju saradnju sa firmama koje su učestvovale na poslovnim susretima iz BH. Cilj nam je plasirati naše proizvode na BH tržište“, kazao je  Jovan Kovačević, Biozrnce.

Inače poslovni B2B susreti su održani u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here