Uspješno proveden Javni poziv “Investiraj u BiH” u okviru Dijaspora programa za Grad Zavidovići

U Općini Zavidovići 4. novembra potpisani su ugovori o dodjeli grant sredstava u sklopu Programa Dijaspora "Investiraj u BiH" između Fondacije Mozaik, Grada Zavidovići i odabranih korisnika Programa.

122
U Općini Zavidovići 4. novembra potpisani su ugovori o dodjeli grant sredstava u sklopu Programa Dijaspora „Investiraj u BiH“ između Fondacije Mozaik, Grada Zavidovići i odabranih korisnika Programa.

U okviru navedenog Programa Grad Zavidovići je izabrao Paket – kreiranje lokalnog fonda za dijasporu od 40.000 KM u 2022. godini u kojoj Grad Zavidovići i fondacija Mozaik ulažu po 20.000 KM.

Na području Grada Zavidovići dodijeljena su sredstva registrovanim preduzećima u iznosu po 10.000 KM. Sredstva su dodijeljena Dini Čamdžiću – poslovnoj ideji RANGER d.o.o., Adinu Sačić – poslovnoj ideji ELEKTRO BLITZ d.o.o., Amiru Ćatić – poslovnoj ideji AC INSTALACIJE d.o.o., dok će još jedan ugovor za odabranog korisnika biti naknadno potpisan.

Startup studio u saradnji sa 18 opština, općina i gradova pokrenuo je program podrške osobama iz dijaspore koje žele investirati u nove ili postojeće poslovne ideje, među kojima je i Grad Zavidovići.

Program je namijenjen pravnim ili fizičkim licima, koja su u jednoj od navedenih zajednica pokrenuli ili pokreću biznis u čijoj vlasničkoj strukturi je i osoba iz dijaspore.

Gradonačelnik Hašim Mujanović je izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim ugovorima, navodeći važnost provedenog javnog poziva koji je ponudila Fondacija Mozaik a koji je zajedno finansirala sa Gradom Zavidovići.

Gadonačelnik navodi da Grad treba mlade i vrijedne privrednike koji će svojim idejama doprinijeti razvoju lokalne samouprave, te da će davati podršku i ostvarivati dobru saradnju sa svima za dobrobit građana i Grada Zavidovići.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here