Naslovnica Ekonomija Građevinarstvo Wienerberger osniva predstavništvo u Bosni i Hercegovini

Wienerberger osniva predstavništvo u Bosni i Hercegovini

Wienerberger je vodeći međunarodni dobavljač građevinskih materijala i infrastrukturnih rješenja, a cilj nam je poboljšati kvalitetu života ljudi i oblikovati budućnost graditeljstva.

76

Wienerberger grupa je do sada bila prisutna u Bosni i Hercegovini preko većinskog udjela u kompaniji Tondach Bosna i Hercegovina d.o.o. Od 11. listopada 2022. godine Wienerberger grupa više nije većinski vlasnik Tondach Bosna i Hercegovina d.o.o. Sarajevo i sve svoje udjele prenijela je na partnera dioničara.

Nakon ovog koraka, Wienerberger grupa prestaje imati bilo kakvo učešće u vlasništvu ili poslovnim odnosima s Tondach Bosna i Hercegovina d.o.o.

Kompanije Wienerberger grupe (Wienerberger, Semmelrock, Pipelife) od sada će u Bosni i Hercegovini biti zastupljene kroz kompaniju Wienerberger d.o.o. Sarajevo.

Wienerberger će u dogledno vrijeme otvoriti predstavništvo u Sarajevu s jakim timom kako bi dodatno ojačali svoju vodeću poziciju dobavljača pametnih rješenja za cijeli sistem gradnje i inovativnih infrastrukturnih rješenja u Bosni i Hercegovini. Posvećeni smo osiguravanju najkvalitetnijih proizvoda i sistema, tehničke podrške, usluga tržištu, partnerima i klijentima u Bosni i Hercegovini.

Wienerbergerova vodeća pozicija s proizvodima i sistemima u Bosni i Hercegovini rezultat je snažne podrške brendovima od strane svih poslovnih partnera na tržištu; i to trgovaca, krovopokrivača, arhitekata, investitora i građevinskih kompanija. Wienerberger grupa nastavit će marljivo raditi i ulagati u odnos sa svim ovim skupinama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here