U BPK-u potpisani ugovori po programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima

Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Haris Salković potpisao je ugovore s predstavnicima privrednih subjekata kojima su odobrena finansijska sredstva po Programu podrške privatnim preduzećima i poduzetnicima na području BPK Goražde za 2022. godinu.

46

Sredstva za sufinansiranje projekata u iznosu od 192.000 KM odobrena su za 71 privredni subjekat, kojim će se na ovaj način omogućiti da dalje razvijaju svoje poslovanje i rade na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i uvjeta za novo upošljavanje.

Prema riječima ministra Salkovića, ukupna vrijednost projekta je 200.000 KM, s tim da je, pojasnio je, dio finansijskih sredstava u iznosu od 8.000 KM namjenjen za podršku Start up aplikacijama, uzimajući u obzir da rok za njihovo dostavljanje ističe 14. oktobra ove godine.

– Svi aplikanti po projektima i zahtjevima koji su ispunjavali opće uslove javnog poziva su podržani od strane ministarstva, odnosno podrška realizaciji projekata pružena je za 35 aplikanata. Iznosi koji su dodijeljeni kreću se u rasponu od 2.000 KM do 15.000 KM, a komisija je nastojala da aplikacije ocijeni adekvatno, pri čemu je data prednost projektima čija implementacija će omogućiti novo upošljavanje – kazao je ministar Salković.

Članovi komisije za vrednovanje aplikacija po prvi put bili su i predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde, čija je predsjednica Šejla Bojadžija istakla kako se i u budućnosti nada dobroj saradnji s Vladom i resornim ministarstvom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here