CITROËN OLI [all-ë]

RADIKALAN, ODGOVORAN I OPTIMISTIČAN PRISTUP UKAZUJE NA ODVAŽNE NAMJERE ZA BUDUĆNOST

72

Citroën Oli [all-ë] je zadivljujući konceptualni manifest inteligentnih ideja koje su usmjerene na transformaciju statusa quo. To je pravi put za električnu, optimističku i funkcionalnu mobilnost koji će u bliskoj budućnosti poboljšati svakodnevni život svih nas. Citroën Oli [all-ë] se suprotstavlja aktualnim trendovima automobilske industrije koja nudi sve teže, sve kompleksnije i sve skuplja rješenja za električni prijevoz porodica. Oli [all-ë] pokušava odgovoriti na društvene izazove mobilnosti u budućnosti. Dizajniran je po uzoru na inovacije modela AMI i želi ponuditi cjenovno pristupačnu, odgovornu i izuzetnu svestranu mobilnost.

Ambicije i svrha koncepta Citroën Oli je uspostaviti bolju kontrolu nad životnim ciklusom vozila kroz smanjenje težine i kompleksnosti upotrebnom recikliranih materijala kako bi se osigurala veća pouzdanost, cjenovna pristupačnost i duži životni vijek. Citroën Oli je laboratorija ideja na točkovima, pravi manifest sa brojnim izgledima koji prikazuju inteligentne i realističke ideje za budućnost.

Odlikuje se dometom od 400 kilometara, ciljnom masom 1000 kg, potrošnjom 10 kWh na 100 kilometara, najvećom brzinom od 110 km/h za maksimalnu učinkovitost i kapacitetom punjenja od 20 do 80 posto za samo 23 minute. Nadahnuta vozilom Citroën Oli, marka će ponuditi novi pristup vlasništvu, uslugama i iskustvima za vlasnike električnih vozila.
Citroënova mašta ne poznaje granice, zato je to puno više od običnog automobila. U pitanju je pravi pratilac na svakodnevnim putovanjima, jer je koristan bez obzira vozite li ga ili ne. Može se koristiti kao električni uređaj s inteligentnim kapacitetom i snagom koji može posredovati električnu energiju u mrežu, kuću ili dodatnu opremu (V2G i V2L) za svakodnevne životne potrebe i vožnju. Nekonvencionalni oblik karoserije spaja funkcionalnost, učinkovitost i izdržljivost, a o njegovoj učinkovitosti svjedoče identična prednja vrata, odbojnici i zaštitni elementi te lagani materijali.

Ploče poklopca motornog prostora, krova i ravnog poda prtljažnika su izrađeni od recikliranog kartona u obliku saća i izuzetno su otporni, jer na njima možemo stajati. Na inovativnim hibridnim točkovima od čelika/aluminije postavljene su izdržljive i inteligentne gume Eagle GO, razvijene u saradnji s markom Goodyear.

Unutrašnjost je prostrana i svijetla, a unutra možemo naći i inovativnu instrument tablu na koju vozač može odložiti pametni telefon i koja projicira informacije o vožnji po cjelokupnoj širini armaturne ploče. Sjedala s naslonima izrađena su od mrežaste tkanine, perivog poda i laganih recikliranih materijala.

Vozilo se može obnoviti, nadograditi i popraviti s recikliranim rezervnim dijelovima, tako da ima još duži životni vijek.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here