Objavljen javni poziv za učešće u impakt inkubatoru poslovnih ideja za područje Kladnja

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK i Investicijska fondacija Impakt su objavili Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Tuzlanskog kantona – Općina Kladanj.

64

Poziv je objavljen u okviru sveobuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona” kojeg sprovode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, te 10 jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gračanica, Lukavac, Banovići, Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Kladanj, Teočak i Sapna.

Radi se o sveobuhvatnom programu podrške kako osnivanju novih tako i podršci postojećim biznisima koji su registrovani u posljednjih godinu dana od strane mladih na području Tuzlanskog kantona. Program obuhvata preduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina , prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela, pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela, dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje, te stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

U svrhu adekvatnog informisanja zainteresiranih, 23.09.2022. godine u 10.00 sati, u sali za sjednice Općinskog vijeća Kladanj (zgrada Policije), organizirati će se prezentacija programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja, te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani građani općine da prisustvuju radionici odnosno prezentaciji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here