Najuspješnijim bankarskim kolektivima uručena tradicionalna priznanja “Zlatni BAM”

Na manifestaciji “Večer bankara” najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini uručena su tradicionalna bankarska priznanja "Zlatni BAM", koja već 20. godinu, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”.

306

Priznanja su uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2021. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE – prinos na dionički kapital, kao i ROA – prinos na aktivu. Novoj Banci a.d. Banja Luka uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je ASA Banka d.d. Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita, a za Neto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2021. godini Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo.

Pored ovih priznanja, uredništvo i saradnici finansijsko-poslovnog magazina “Banke i Biznis u BiH” i ove godine dodijelili su priznanja “Zlatni BAM” za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima.

Priznanje “Zlatni BAM” dodijeljeno je u kategorijama: Rast tržišnog učešća kredita u 2021. godini –  NLB Banka d.d. Sarajevo; Potez godine – Nova banka a.d. Banja Luka i ASA Banka d.d. Sarajevo: Ideja godine – Sparkasse Bank dd Bosna i Hercegovina; Uspješna žena menadžer u sektoru bankarstva BiH – Selma Riđanović – Kenović, direktorica Upravljanja iskustvom klijenata i marketinga i komunikacija UniCredit Bank; Programi podrške malim preduzećima – ProCredit Bank d.d. Sarajevo; Projekti podrške mladima – Union Banka d.d. Sarajevo; Najbolja mobilna aplikacija u bankarstvu – UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka; Posaban kvalitet web stranice – Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina te Poseban kvalitet u sferi digitalizacije – Printec Group BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here