Naslovnica Događaji Suad Ećo novi predsjednik UO Udruženja poslodavaca KS

Suad Ećo novi predsjednik UO Udruženja poslodavaca KS

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo održalo je Petu izbornu skupštinu na kojoj je izabran novi Upravni odbor, predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine Udruženja te usvojen izvještaj o radu dosadašnjeg i program rada novog Upravnog odbora u periodu 2022./2023. godina.

158

Za predsjednika Skupštine Udruženja izabran  je Muhamed Pilav iz kompanije Unipromet, a za njegovog zamjenika Miralem Šabović iz kompanije BBS.

Novi članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo su Edhem Pašukan iz Lutrije BiH, Suad Ećo iz Ećo Company, Jakub Čehić iz Imtec, Nihad Imširović iz Konzuma, Enver Magalić  Malcom,  Salih Lemeš iz kompanije Alternativa, Igor Baroš iz Optika Baroš, Eduard Jahjaefendić iz TTO, Muhamed Žero iz kompanije Praktik, Ismet Zubčević iz Baumit, Senada Merdžanović iz Coca-Cola HBC B-H, Amela Hrbat iz Ekopak, Seid Jašarević iz DM, Safudin Čengić iz Centrotransa, Damir Kalmar iz kompanije Stanić i Adnan Hodžić iz ASA Osiguranje, dok će iz kompanije BH Telecom naknadno dostaviti predstavnika u Upravnom odboru.

Za članove Ekonomsko-socijalnog vijeća za Kanton Sarajevo izabrani su Suad Ećo, Nihad Imširović , Igor Baroš, Salih Lemeš i Safudin Čengić. Za člana delegacija Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH izabran je Safudin Čengić.

Na sjednici je izabrano šest članova novog Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Federacije BiH, Adnan Smailbegović iz sektora drvne industrije, Džemal Hasković iz građevinskog sektora, Samir Mustafić iz finansijskog sektora, Nihad Imširović iz sektora trgovine, Enver Malagić iz sektora Elektro inžinjeringa i Nijaz Skenderagić iz sektora trgovine. Također su izabrani i delegati UP KS za predstojeću izbornu Skupštinu Udruženja poslodavaca FBiH.

Delegati na Skupštini su usvojili izvještaj o radu prethodnog UO Udruženja kojeg je podnio dosadašnji predsjednik Safudin Čengić.

„Zahvaljujem se članovima Upravnog odbora UP KS na ukazanom povjerenju. Dozvolite mi da se u svoje lično, ali i u ime svih naših članica zahvalim gospodinu Čengiću na njegovom predanom radu, inicijativama i borbi za bolje uslove poslovanja u Kantonu Sarajevo, FBiH i BiH. Ono što mogu obećati jeste da ćemo nastaviti insistirati na donošenju zakonskih rješenja koja za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede. Naš cilj je povećanje svih plaća, bolji životni standard građana, bolju investicijsku klimu kako za ulaganja stranih, tako i domaćih investitora, onu koja će zadržati mlade i kvalificirane kadrove iz BiH, ali i privući poslovne ljude iz cijelog svijeta. Želimo da Kanton Sarajevo bude najpoželjnija regija za poslovanje na području Jugoistočne Evrope“, kazao je Suad Ećo.

Delegatima Skupštine Kantona Sarajevo obratio se i kantonalni premijer Edin Forto koji je naglasio ključnu ulogu koju poslodavci imaju u stvaranju nove vrijednosti, otvaranju radnih mjesta i punjenju budžeta, zbog čega njihove opravdane zahtjeve treba uvažiti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here