Finansiranje solarnih panela u domaćinstvima uz namjenski kredit UniCredit Bank

Mislimo zajedno na budućnost!

156
  • Rok otplate do 10 godina
  • Iznos do 50.000 KM
  • Bez naknade za obradu zahtjeva

Ugradnja solarnih panela privlačna je odluka koja mnogim domaćinstvima može pomoći da s vremenom smanje troškove energije i upotrebu konvencionalne energije. Ima pozitivan uticaj na okoliš, jer se korištenjem ove vrste energije ne utiče na globalno zatopljenje.

S obzirom na to da je prelazak na “zelenu”, odnosno “čistu” energiju te vođenje računa o klimatskim promjenama dio aktivnosti koje su neophodne kako bismo osigurali put ka održivoj budućnosti, UniCredit Bank je u svoju ponudu kreditnih proizvoda za fizičke osobe uvela i namjenski kredit za finansiranje solarnih panela. Namjenskim kreditom za solarne panele moguće je finansirati kupovinu solarnih panela i prateće opreme te prateće troškove, a namjena kredita se dokazuje dostavljanjem predračuna/računa distributera.

Pored pozitivnog uticaja na okoliš, korištenje solarne energije dugoročno omogućava finansijske uštede. “Konkretni izračuni ušteda su individualni jer ovise o različitim parametrima, od čega je lokacija instalacije solarnih panela jedan od njih.” – izjavio je Dragan Ćavar, član Uprave odgovoran za Maloprodaju UniCredit Bank d.d. i dodao da “Porastom cijena energenata na svjetskom tržištu te okretanjem ka “zelenim” rješenjima, solarna energija predstavlja dugoročnu investiciju koja će osigurati uštede sredstava, ali i zdraviju budućnost.”

Uslove kreditiranja, kao i listu distributera, možete pogledati ovdje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here