Naslovnica Auto Ferrari zabilježio rast profita od 15 posto

Ferrari zabilježio rast profita od 15 posto

Italijanska kompanija Ferrari ostvarila je u drugom tromjesečju veći profit od očekivaog i zabilježila rekordne porudžbine, što je navelo proizvođača luksuznih sportskih automobila da poveća svoje ciljeve za cijelu 2022.

7

Međutim, marža na prilagođenu EBITDA pala je na 34,6 odsto u posmatranom kvartalu sa 37,4 procenta godinu dana ranije, dijelom zbog inflacije industrijskih troškova, saopštila je kompanija.

Isporuke automobila u tromjesečju april-jun porasle su za 29 posto, pri čemu su isporuke u Kinu više nego udvostručene na 358 jedinica.

Ovaj proizvođač luksuznih automobila naveo je da su hibridni modeli činili 17 posto njegovih isporuka u tom periodu, i da su počele prve isporuke modela 296 GTB koji košta 275.500 eura, čime je proširenja ponuda nakon lansiranja njegovog prvog hibridnog vozila SF90 Stradale.

Ferrari je saopštio da sada očekuje korigovanu EBITDA za cijelu godinu između 1,70 milijardi evra i 1,73 milijarde evra u odnosu na prethodni prognozirani raspon od 1,65-1,70 milijardi eura.

Iz kompanije su dodali da je potražnja snažno porasla, da je većina njihovih modela trenutno rasprodata, i obećali da će isporučiti svoj prvi potpuno električni automobil 2025. godine, koji će biti jedan od 15 novih modela koje planiraju da lansiraju između 2023. i 2026. godine.

IZVORTanjug
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here