Veliki interes poslodavaca za zaposlenje “žena 40+”, umjesto 70 priliku će dobiti 189 nezaposlenih

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo 21.marta ove godine raspisala je 10 javnih poziva za programe sufinansiranja zapošljavanja za koje je predviđeno skoro 20 miliona KM.

90
Poslovna zena

U okviru ovih poziva objavljen je i Javni poziv za Program sufinansiranja zapošljavanja “žena 40+”, za 70 nezaposlenih osoba iz ciljane kategorije.

Dok su za ostale Programe rezultati objavljeni, poslodavci od marta mjeseca čekaju rezultate za Program “žena 40+”.

Iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za Akta.ba su pojasnili da su za navedeni program iskazane mnogo veće potrebe poslodavaca nego što su bila planirana novčana sredstva za realizaciju programa, zbog toga rezultata još uvijek nije bilo.

“U cilju iznalaženja načina za adekvatnim odgovorom iskazanim potrebama poslodavaca, ali i angažovanju većeg broja žena iz kategorije 40+ sa evidencije nezaposlenih, Služba je u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i Ministarstvom za privredu Kantona Sarajevo, pristupila izmjeni Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanja strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2021 i 2022. godini”, kazali su iz Ministarstva.

Ovim izmijenjenim Programom mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanja strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2021. i 2022. godini, umjesto 70 biće obuhvaćeno zapošljavanje 189 nezaposlenih osoba iz ciljne skupine.

Iz Ministarstva su kazali da će rezultati po navedenom programu biti objavljeni na web stranici Službe.

Spomenutim programima JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo željela je za što više nezaposlenih osoba osigurati mogućnost za zaposlenje. Programi su koncipirani sa fokusom na poslodavce iz različitih sektora.

Korisnici programa mogli su biti svi poslodavci koji su registrovani u KS, koji redovno izmiruju svoje obaveze i koji su iskazali svoj interes za zapošljavanje nezaposlenih osoba.

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here