Naslovnica Vijesti Regija Prvo tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu

Prvo tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu

Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske saopćilo je da je prvo ovogodišnje tromjesečje po ostvarenom prihodu od stranih turista dosad najbolje u hrvatskom turizmu te da s obzirom na podatke o fiskalizaciji očekuje nastavak pozitivnih trendova.

10

U odnosu na prvo tromjesečje 2021., pak, uprihodovano je više nego dvostruko više, odnosno ostvaren je rast prihoda od stranih turista za 105 posto. Naime, u prva tri mjeseca protekle godine prihodovano je 242 miliona eura od stranih turista.

Vlada kontinuirano poduzima brojne mjere kako bi turistički sektor i gospodarstvo bili što konkurentniji

“Ovogodišnje prvo tromjesečje ujedno je i dosad najbolje prvo tromjesečje u hrvatskom turizmu po pitanju prihoda od stranih turista. To je odličan pokazatelj dobre potražnje, interesa za kvalitetnim ponudama i proizvodima te pozitivan indikator za nastavak ove turističke godine. Uzimajući u obzir dosadašnje podatke o fiskalizaciji, očekujemo i tokom sljedećeg razdoblja nastavak pozitivnih trendova što je važno za daljnji rast i poticanje investicijskog ciklusa u turizmu”, komentirala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodala je da Vlada kontinuirano i sustavno poduzima brojne mjere kako bi hrvatski turistički sektor i gospodarstvo bili što konkurentniji.

“Veseli nas i današnja najava povećanja poreznog limita na dohodak za uzdržavane članove s 15 na 24 hiljade kuna, koja će između ostaloga omogućiti zapošljavanje većeg broja studenata na sezonskim poslovima u turizmu. To će zasigurno doprinijeti daljnjoj stabilizaciji sektora u narednom razdoblju, kvalitetnijoj usluzi za naše goste i dobrim finansijskim rezultatima“, istaknula je Brnjac.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here