Porsche BH – Planinarenjem do boljeg zdravlja i jakog kolektiva

Na ovaj način zaposlenici Porsche BH su pokazali visok stepen ekološke osviještenosti i spremnosti da kroz timski rad daju svoj doprinos društvenoj zajednici.

65

Kompanija Porsche BH je u okviru svoje strategije društveno odgovornog djelovanja pokrenula jedan nesvakidašnji projekat ostvarujući partnersku saradnju sa Gorskom službom spašavanja Ilidža. Cilj ove saradnje je s jedne strane podrška GSS-u Ilidža čiji članovi nesebičnim radom i zalaganjem spašavaju ljudske živote tokom prirodnih katastrofa i vanrednih situacija, a s druge strane unapređenje zdravog življenja zaposlenika kompanije Porsche BH kroz planinarenje uz stručnu obuku i u organizaciji GSS Ilidža.

Kako je unapređenje svijesti o važnosti održavanja zdravlja i zdrave životne okoline jedan od ključnih postulata kompanije Porsche Holding, održana je edukacija u okviru koje su pripadnici GSS Ilidža zaposlenike Porsche BH upoznali sa osnovama planinarstva, osnovama spašavanja, korištenjem planinarske opreme itd. Zaposlenici će naučena znanja moći primjenjivati u praksi što čini sljedeći stepen edukacije te će biti organizovani višednevni planinarski izleti sa edukativnim sadržajima, timskim zadacima i lijepim druženjima. Pored planinarenja  i boravka u prirodi ova edukacija ima za cilj podizanje ekološke svijesti, vrednovanje prirodnih ljepota, pozitivnu motivaciju zaposlenika i jačanje timskog duha.

Vođeni ovom idejom kolektiv Porsche BH je proteklog vikenda volonterski i uz asistenciju pripadnika GSS Ilidža čistio obalu Miljacke iza objekta Porsche Sarajevo. Akcija je provedena uz sve mjere sigurnosti i tehničku opremu GSS-a. Tom prilikom su uklonjene značajne količine otpada iz korita i sa obala što će doprinijeti ljepšem i zdravijem ambijentu u radnoj okolini. Na ovaj način zaposlenici Porsche BH su pokazali visok stepen ekološke osviještenosti i spremnosti da kroz timski rad daju svoj doprinos društvenoj zajednici.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here