U Boljaniću kod Doboja položen kamen temeljac za fabriku obuće

Investiciji vrijedna oko dva miliona KM

125

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i vlasnik kompanije “Škrebić” iz Teslića Dragutin Škrebić su u dobojskom naselju Boljanić položili kamen temeljac za izgradnju pogona fabrike obuće, koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Škrebić je rekao novinarima da se radi o investiciji od oko dva miliona KM, a da prve mašine treba da budu instalirane već u septembru.

“Mašine su nove. Znamo kupca za koga ćemo raditi, to je njemački kupac veoma ozbiljan, koji djelimično ulaže u opremu, a naše je obezbjeđenje proizvodne hale, obuka i organizacija radne snage”, izjavio je Škrebić i izrazio zadovoljstvo što je plasman unaprijed obezbijeđen.

On je naveo da će, po izgradnji, pogon zadovoljiti sve EU standarde iz te branše i posjedovati vlastiti restoran za radnike.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što je ta izvozno orjentisana kompanija odlučila da svoj proizvodni pogon otvori u Boljaniću na mjestu koje je prostornim planom predviđeno da bude industrijska zona i što će zapošljavati oko 300 ljudi sa područja grada i regije.

“Postoji razmišljanje da brza saobraćajnica Doboj-Tuzla ide lijevom stranom rijeke Spreče, to jest, kraj ove industrijske zone”, rekao je Jerinić i naveo da sve ide u pravcu razvoja grada.

On je kao komparativnu prednost Doboja u odnosu na druge gradove izdvojio političku stabilnost u ovoj lokalnoj zajednici, te najveće popuste za plaćanje rente i uređenje u Srpskoj.

Komapnija “Škrebić” ove godine proslavlja 25 godina postojanja sa zaposlenih 650 radnika, te godišnjim izvozom od oko 15 miliona KM.

IZVORSRNA
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here