Investitori na Velikom polju mogu graditi turistički centar

Zeleno svjetlo za razvoj Igmana

46

Na jučer održanoj 14. sjednici Općinskog vijeća Hadžići sa 22 glasa za, četiri uzdržana i jedan protiv usvojena je Odluka o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta “Igman – Veliko polje”. Na ovaj dokument se dugo čekalo i njime su otvorena vrata aktiviranja velikih turističkih potencijala naše općine i države. Vijećnici su svim budućim investitorima odredili okvire šta se i kako može graditi na Igmanu.

Plan predviđa uređenje 38 hektara najatraktivnijeg dijela Velikog polja u čijem se središtu nalazi hotel Monti. Veliki broj sportskih terena, staza za nordijsko skijanje, konjušnica i restorana. Dakle sve ono što je predviđao raniji plan iz 1981. godine koji je rađen za potrebe održavanja ZOI 84 uz izgradnju dodatne sportske dvorane.

Budući investitori na Igmanu mogu graditi turistički centar po savremenim standardima, resort namjenjen pripremama sportskih ekipa, boravku djece, škole u prirodi, te generalno obezbijediti uslove za welness i rekreaciju.

Većinom glasova usvojena je Informacija o izvršenju Budžeta Općine Hadžići za prva tri mjeseca tekuće godine. Ostvareni su prihodi i primici od 8.094.526,93 KM što predstavlja 54,14 % planiranih sredstava. U odnosu na isti period prethodne godine ukupni prihodi su veći za 65,34%.

Sjednicom je predsjedavao Almin Bašić, a bilo je prisutno 28 vijećnika.

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here