Rudo: Snaga je u domaćem, 120 izlagača na poljoprivrednom sajmu

Cilj projekta je unapređenje socio ekonomske situacije stanovništva u pomenutoj regiji, u 8 opština.

48
snaga je u domaćem
Caritas Švicarske od 2019 godine implementira projekt Socio Ekonomske podrške i održivosti lokalnog stanovništva Gornje-drinske regije (SELS).

Cilj projekta je unapređenje socio ekonomske situacije stanovništva u pomenutoj regiji, u 8 opština (Čajniče, Goražde, Novo Goražde, Ustikolina, Foča, Prača, Višegrad i Rudo)

Projekt se realizuje kroz podršku domaćinstvima i malim biznisima od 5.000 do 15.000 KM. Drugi vid podrške je razvoj saradnje u zapošljavanju stanovnika ove regije i omogućavanje njihovog stabilnog zaposlenja s redovnim primanjima. Do sada je podržano 90 domaćinstava i malih biznisa, a u okviru podrške zapošljavanju zaposleno je 77 osoba.

Projekt je usmjeren i na podršku lokalnoj zajednici u promociji malih proizvođača, njihovom uvezivanju i izlasku na lokalno tržište. Rezultat svih napora jeste i podrška Caritasa Švicarske  u organizaciji Regionalnog sajma u Rudom koji se održava u period od 12-14.05.2022 godine.

Na sajmu je prisutno 120 izlagača sa domaćim proizvodima. Među njima su i korisnici projekta SELS. Pored prezentacije svojih proizvoda,  povezuju se sa drugim kupcima i proizvođačima. Važno je napomenuti da će Caritas Švicarske i dalje biti podrska svima koji žele povećati svoje prihode i svojim proizvodima stvarati zdravu konkurenciju na tržištu rada.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here