Danas, postoji samo BUSINESS MAGAZINE

Kako smo zahvaljujući našim čitateljima, partnerima, klijentima, sagovornicima i vrijednom timu postali i ostali jedini printani poslovni magazin u BiH

187
Aida Delić

Bilo je varljivo proljeće 2007. godine. April, tamam poput ovoga sa suncem, kišom, snijegom i sve u jednom danu. Istini za volju, tada su pored nas mogle padati i „ćuskije“, teško da bismo ih primjetili. Bilo je to vrijeme kada je naš mali, ali odlučni tim viziju, ideju, san o pokretanju „pravog“ poslovnog časopisa u Bosni i Hercegovini namijenjenog biznismenima pretvarao u realnost.

Još su svježa sjećanja na duge rasprave o konceptu, sadržaju, dinamici izlaženja, formatu, broju strana, tiražu… Možda i nismo bili baš, baš načisto šta želimo, ali znam da smo tada pouzdano znali šta NE želimo – nismo željeli magazin koji će objavljivanjem kojekakvih „afera“, tužakanja jednih protiv drugih, objavljivanjem „istine“ samo jedne strane, biti „nečiji“ i na taj način prikupljati (povremene) čitatelje i ostvarivati benefite. Put koji smo izabrali je duži i teži, donosi manje prihoda materijalne naravi, ali su zato profesionalno zadovoljstvo i onaj ljudski osjećaj da radiš dobro i kvalitetno – nemjerljivi.

Zahvaljujući tome i našim vrijednim uposlenicima, Business Magazine je ostao i opstao kao jedini printani, poslovni magazin u Bosni i Hercegovini. Na naše ogromno zadovoljstvo, poslovna zajednica u BiH Business Magazine doživljava kao svoje glasilo, medij u kojem će sigurno naći provjerene, aktuelne i tačne informacije, teme obrađene iz više uglova, atraktivne sagovornike od kojih imaju šta naučiti, analize koje daju cjelovitu sliku određenih ekonomskih trendova u BiH i svijetu.

Već deceniju i po u Business Magazine predstavljamo kompanije i menadžere koji svojom vizijom, znanjem i umijećem čine poslovnu zajednicu za koju sigurno možemo reći da je najbolji dio BiH. Uvijek smo davali šansu i nastavit ćemo predstavljati mlade, inovativne, poduzetne Bosance i Hercegovce čije nas ideje nerijetko ostave bez riječi. Nastavit ćemo biti podrška ženama koje su se već uspjele ostvariti u biznisu, ali i onima koje tek započinju biznise.

Nastavit ćemo sa ponosom predstavljati poslovna dostignuća iz BiH, pratiti događaje koji promoviraju rad, napredak, saradnju, bolje uvjete za posao…Uvijek ćemo biti ljuti kada nas bilo ko pozove na regionalnu poslovnu konferenciju koja promovira dobre prakse u biznisu i među govornicima ne bude nikoga iz BiH. Jer znamo da ovdje ima ljudi koji mogu biti primjer ne samo regionu, nego i cijelom svijetu kako uspjeti u biznisu. Pa samo je u BiH moguće pokrenuti uspješnu brodogradnju u trenutku kada brodogradilišta u regionu i svijetu – propadaju!?!?!

Ponosni smo jer imamo najbolje čitatelje, partnere i klijente na svijetu, koji su naša podrška, ali i smisao postojanja Business Magazine. Beskrajno ponosni na naš tim koji je tokom proteklih 15 godina profesionalnošću i ozbiljnim pristupom ozbiljnim temama postao sinonim za odgovorno novinarstvo. A o kakvom timu se radi, najbolje govori činjenica da je tokom proteklih 15 godina pokrenuto desetak sličnih poslovnih magazina. Danas, postoji samo BUSINESS MAGAZINE.

 

Hvala Vam…

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here