U Livnu prezentirani detalji o novom javnom pozivu EU4AGRI

Najviši iznos tražene financijske podrške ne može biti već od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini ili najviše 350.000 KM

82
EU4AGRI

Dodjela bespovratnih sredstava EU

Povodom objavljenog novog javnog poziva EU4AGRI, vrijednog 3,2 milijuna maraka za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, u tehnološkom parku Linnovate u Livnu održan je informativni sastanak na kojem su prezentirani detalji tog poziva.

Na sastanku su, uz ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanskog kantona Božu Perića i predstavnike resornoga ministarstva, nazočili i potencijalni korisnici sredstava ovog Javnog poziva, priopćeno je u srijedu iz Vlade HBŽ-a.

Kako smo i u našem prethodnom člaku o EU4AGRI javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije objavili, mogu se prijaviti vlasnici obrta, zadruga, mikro, malih i srednjih poduzeća, te svi projekti koji se odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u sklopu sektora: prerada voća, prerada gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva, prerada maslina, povrća, mlijeka, meda, mesa, jaja, prerada i konzerviranje ribe i prerada žitarica.

Dalje stoji kako sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 do 350.000 maraka i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova, a navedeni iznosi ne uključuju PDV.

Također, najviši iznos tražene financijske podrške ne može biti već od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini ili najviše 350.000 maraka.

A

Prijave

Prijave na javni poziv podnose se od 5. maja, a krajnji rok za prijavu je 7. juni do 17 sati, putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba/. Prijave podnesene putem drugih kanala (pošta, email) neće se uzimati u razmatranje.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice projekta eu4agri.ba ili na službenoj stranici Vlade Hercegbosanskog kantona.

Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA), stoji u priopćenju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here