Menadžerice iz Sparkasse banke dijele znanje i daju vjetar u leđa poduzetništvu žena

Sparkasse banka u okviru svog programa edukacije i kreditiranja startupa „Korak po korak“ koji provodi sa Startup Studiom Fondacije Mozaik, pokrenula je posebnu liniju podrške ženskom poduzetništvu.

948

Program treba stvoriti najbolju sinergiju ženskog liderstva i poduzetništva, tako što će ekspertice koje u Sparkasse banci obnašaju visoke menadžerske pozicije ani-mirati vlasnice startupa da ojačaju svoje biznise kroz program „Korak po korak“. Na tom putu će dijeliti sa njima svoje znanje i iskustvo – davati im savjetodavnu podršku iz različitih oblasti poslovanja u skladu sa njihovim potrebama. Prijave u program traju do 30. 04. 2022. godine, a vlasnicu startup-a koja uđe u finale programa i postigne najveći stepen razvoja biznisa do faze kreditiranja od strane Sparkasse banke, čeka i do-datna nagrada – plaćena edukacija i prilika za sticanje stručnog certifikata iz oblasti po njenom izboru, a što joj treba omogućiti da unaprijedi poslovna znanja i konkurentnost na tržištu.

Edukacija o ključnim segmentima poslovanja
Mentorsku podršku u oblastima efikasnijeg poslovanja kroz elektronske finansijske servise, poboljšanja prodaje i korištenja kreditnih sredstva za održiv razvoj biznisa, vlasnicama biznisa ponudit će Hermina Kadić-Omanović, direktorica Sektora za upravljanje stanovništvom i mallim preduzećima kao i Maida Smajić direktorica Podružnice Tuzla, Sanela Demirović direktorica Podružnice Mostar te Rada Kotaran direktorica Podružnice Banja Luka.

Sparkasse Retail menadžerice za biznis i podršku i kreditno savjetovanje poduzetnica: Maida Smajić, Rada Kotoran, Hermina Kadić-Omanović i Sanela Demirović (sa desna na lijevo)

Lejla Mulalić, direktorica Direkcije za upravljanje ljudskim resursima razgovarati će sa mladim poduzetnicama o segmentu upravljanja ljudskim resursima, te podijeliti sa njima dobre prakse i savjete kako postati poželjan poslodavac koji će privlačiti i zadržavati kvalificirane kadrove.

Lejla Mulalić će podijeliti stručna znanja iz oblasti upravljanja ljudskim resursima

Jedan od izazova s kojima se mogu suočiti vlasnice biznisa ogledaju se i u nedoumicama po pitanju zakonske regulative. U ovom posebnom konceptu Programa Korak po korak mentorskom podrškom menadžerica banke pokriven je i ovaj segment.
Selma Teskeredžić direktorica Direkcije pravnih poslova i Jasenka Pačariz direktorica sekretarijata i regulatorne usklađenosti banke, pružit će vlasnicama startap-a savjete i odgovore na sva pravno formalna pitanja, te pitanja usklađenosti poslovanja sa važe- ćom zakonskom regulativom.

Selma Teskeredžić će podržati poduzetnice kroz ekspertizu i savjete u pravno-formalnoj oblasti
Jasenka Pačariz dijeli ekspertno znanje u dijelu usklađenosti poslovanja sa regulativom

O temama koje se odnose na prepoznavanje mogućih rizika na tržištu i načinima kako uspostaviti proces upravljanja rizicima u cilju ublažavanja potencijalnih negativnih efekata, te u skladu sa njima planirati razvoj poslovanja i ulaganje u biznis, vlasnice startup-a će moći zatražiti mentorsku podršku i od Slađane Čengić direktorice Sektora upravljanja stra- teškim rizicima.

Slađana Čengić će poduzetnicama pomoći savjetima iz oblasti procesa upravljanja rizicima

Vidljiviji i prepoznatljiviji na tržištu
Marketing i oglašavanje su važan segment svake strategije budućeg razvoja biznisa, a uz stručne savjete Elmire Lalić direktorice Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge, poduzetnice će po završetku programa imati jasan smjer kada je riječ o isticanju njihovog produkta, usluge ili biznisa na tržištu, privlačenju publike kao i izgradnje odnosa s kupcima.

Elmira Lalić daje savjete za uspješnu marketing strategiju i pozicioniranje brenda
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here