UniCredit u BiH i ove godine proglašen tržišnim liderom i najboljim pružateljem usluga u finansiranju trgovine

Vodeći status UniCredita u više od 20 kategorija odražava snagu jedinstvene panevropske mreže banke

60

UniCredit u Bosni i Hercegovini je i ove godine potvrdio svoju lidersku poziciju te ponio titulu najboljeg pružatelja usluga i tržišnog lidera prema istraživanju koje sprovodi Euromoney magazin.

UniCredit je još jednom potvrđen kao najbolja globalna banka za finansiranje trgovine u ovogodišnjem Euromoney Trade Finance istraživanju, u kojem je učvrstio svoju vodeću poziciju na tržištu osvojivši 22 nagrade u različitim kategorijama i geografskim područjima.
Istraživanje, koje traje već 11. godinu, prikuplja povratne informacije od preko 11.000 poduzeća i finansijskih institucija, pružajući uvjerljive dokaze o stručnosti, vodećim uslugama za korisnike na tržištu i dubokog razumijevanja ključnih evropskih tržišta.

Rezultati pokazuju uspješnost banaka u dvije kategorije – ‘Najbolja usluga’, koja ocjenjuje nivoe usluga klijentima, i ‘Tržišni lider’, koja kombinira podatke o penetraciji, postotku poslovanja i prometu na tržištu, a kako bi se uspostavila ukupna ljestvica najboljih banaka za financiranje trgovine.
Na ljestvici ‘Najbolje usluge’ UniCredit je uz uspjeh u srednjoj i istočnoj Evropi (CEE) potvrdio titulu i u Austriji, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj, što ukazuje na iznimnu uslugu korisnicima na različitim tržištima.
UniCredit je također bio vrlo uspješan u kategoriji ‘Tržišni lider’, osiguravši prvo mjesto u srednjoj i istočnoj Evropi, te pored Bosne i Hercegovine u još devet zemalja: Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj.

Povodom priznanja, Luca Corsini, voditelj Transakcija i plaćanja u UniCreditu, rekao je: „Tijekom prošle godine, naša predanost pružanju usluga i rješenja najviše kvalitete ostala je nepokolebljiva dok se nastavljamo prilagođavati novim tržišnim trendovima i pristupima. Ovogodišnja anketa o financiranju trgovine potvrđuje ove napore i govori o našoj sposobnosti da ponudimo najbolje proizvode dostupne na tržištu.”

Povodom uspjeha u Bosni i Hercegovini, Almir Gredić, član Uprave za Korporativno i investicijsko bankarstvo UniCredit Bank d.d. Mostar je izjavio: ‘’Čast nam je kontinuirano i predano pružati klijentima vrhunske usluge što potvrđuju i ove titule. Osluškivat ćemo potrebe klijenata i nastaviti posvećeno pružati usluge i u narednom periodu.”

Željko Kišić, član Uprave za Korporativno i investiciono bankarstvo u UniCredit Bank a.d. Banja Luka ovim povodom je istakao: “Nastavljamo pružati podršku našim klijentima u svakodnevnim aktivnostima i poslovanju, te unaprjeđivati naše proizvode i usluge kako bismo poslovanje klijenata s bankom učinili bržim i efikasnijim.”

Nakon priznanja 2021. godine kao Najbolja transakcijska banka u zapadnoj Europi prema izboru The Banker, te Najbolja banka za transakcijske usluge u zapadnoj Ebropi i najbolja banka za savjetodavne usluge u srednjoj i istočnoj Evropi prema izboru Euromoney magazina, uz nagradu Global Finance za najbolju banku za finansiranje trgovine u srednjoj i istočnoj Evropi 15. godinu zaredom, Euromoney Trade Finance istraživanje pridružuje sve većem popisu uspjeha UniCreditove platforme za finansiranje trgovine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here