Ocjena poslovnog ambijenta 2021. godine:Haris Husejnović,Lilium Digital, direktor

U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja.

214

Kraj godine vrijeme je sumiranja godišnjih poslovnih rezultata i donošenja novih poslovnih planova i odluka. Predstavnici naših kompanija za Business Magazine govorili su o, unatoč brojnim izazovima, ostvarenim poslovnim rezultatima u protekloj godini i otkrili nam nove planove i ideje. U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja.

Kako ocjenjujete poslovni ambijent u BiH u 2021. godini?

Mišljenja sam da se poslovni ambijent mijenja na bolje i da su poslovni procesi u kompanijama uredovani nakon zadnjeg iskustva s poteškoćama u poslovanju i promjenama na tržištu. Divno je vidjeti uspjehe i razvoj kako kolega iz iste industrije, tako i srodnih industrija, te nova radna mjesta koja se otvaraju u IT i marketing industrijama. Siguran sam da ćemo s godinom pred nama imati samo nove i bolje prilike, kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

S kojim izazovima u poslovanju ste se susretali?

S obzirom na porast poslovanja, najveći izazov je zapošljavanje novog i kvalitetnog kadra koji može odgovoriti na potrebe i očekivanja naših kupaca. Trudimo se da “školujemo” potencijalne zaposlenike kroz našu Digitalnu akademiju, kao i da, u kompanijama s kojima sarađujemo, dopirinesemo digitalizaciji procesa i optimizaciji ulaganja u marketing i razvoj kompanija.

Kakvi su planovi Vaše kompanije za 2022. godinu?

Razvoj e-commerce rješenja i olakšanje poslovanja u prodaji naših klijenata je nešto na čemu konstantno radimo. Također, osnivanjem Asocijacije za internet trgovinu eComm u BiH, zajedno s kolegama iz OLX-a, Udruženja Arbitri i BIT Alijansom, te podršku MarketMakers projekta u BiH, unaprijedit ćemo e-tržište BiH. Nove tehnologije pružaju i nove mogućnosti i proboj na nova tržišta, pa smo sigurno da će naši klijenti znati prepoznati te prilike.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here