UniCredit fondacija i UniCredit u BiH dodjeljuju 40.000 eura bespovratnih sredstava za podršku djeci i mladima

Bespovratna sredstva za šest organizacija s najuspješnijim projektima

71

S ciljem podrške projektima posvećenim edukaciji i pružanju pomoći djeci i mladima do navršene 18. godine, UniCredit Fondacija i UniCredit u Bosni i Hercegovini već treću godinu zaredom objavljuju javni poziv pod nazivom „Podrška djetinjstvu”.

UniCredit fondacija je ove godine za inicijativu osigurala ukupan fond od 500.000 eura bespovratnih sredstava, a uz podršku UniCredit u BiH i s ukupnim iznosom od 40.000 eura bespovratnih sredstava, UniCredit fondacija će podržati ukupno šest neprofitnih organizacija s najuspješnijim projektima u Bosni i Hercegovini, koji kroz edukaciju doprinose unaprjeđenju života djece i mladih.

UniCredit fondacija kroz svoje djelovanje pruža podršku projektima koji unapređuju život mladih u 12 zemalja u kojima UniCredit posluje, a poziv „Podrška djetinjstvu“ samo je jedna od inicijativa koje se sprovode s ciljem podrške projektima koji imaju širi društveni značaj.

Uslovi koje je neophodno da neprofitne organizacije ispunjavaju kako bi mogle aplicirati za bespovratna sredstva jesu sljedeći:

  • da je neprofitna organizacija osnovana prije 31.12.2019. godine;
  • da je projekat s kojim se aplicira usmjeren na edukaciju i podršku djece i adolescenata do navršene 18. godine;
  • da je organizacija usmjerena na korisnike iz entiteta gdje se nalazi sjedište Banke.

Formulari za prijavu projekata i detaljne informacije mogu se preuzeti na internet stranicama:

UniCredit Bank Mostar

UniCredit Bank Banja Luka

Sve zainteresovane organizacije koje ispunjavaju gore navedene uslove mogu da podnesu samo jedan projekat za dodjelu bespovratnih sredstava. Na osnovu pristiglih prijava, UniCredit Fondacija i stručni odbor će odlučiti o šest neprofitnih organizacija iz Bosne i Hercegovine, koji će dobiti bespovratna sredstva za realizaciju projekata u toku ove godine.

Sva pitanja u vezi s procedurom prijavljivanja na javni poziv, zainteresovane neprofitne organizacije mogu postaviti putem elektronske pošte na:

press@unicreditgroup.ba za UniCredit Bank d.d. sa sjedištem u Mostaru

press-bl@unicreditgroup.ba za UniCredit Bank a.d. sa sjedištem u Banja Luci

Poziv ostaje otvoren do 04.02.2022. godine, a odabrani projekti bit će poznati sredinom 4. mjeseca 2022. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here