Raiffeisen banka organizovala druženje sa novinarima

Digtalizacija i odgovorno bankarstvo za ostvarenje dobrih poslovnih rezultata

170

Povodom predstojećih praznika Raiffeisen banka je tradicionalno organizovala prigodan susret s predstavnicima medija tokom kojeg se prisutnima obratio James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke osvrnuvši se na aktivnosti Banke u protekloj godini.

„ Posljednje dvije godine su bile vrlo izazovne za sve nas. Ni u Raiffeisen banci nije bilo ništa drugačije,no ipak možemo s ponosom reći da smo nastavili raditi na unapredjenju naših usluga, posebno u segmentu digitalizacije i inovacija čime našim klijentima pružamo vrhunsko korisničko iskustvo. Oduvijek smo nastojali biti pionir  brojnim segmentima poslovanja, a naročito u području digitalnih bankarskih rješenja s ciljem da našim klijntima pružimo osječaj lakoće pri poslovanju s nama. Nastavili smo naše aktivnosti u oblasti održivosti, djelujući odgovorno prema klijentima, investitorima, zaposlenicima, zajednici i okolišu. Odgovoran bankar ne brine samo o ekonomskoj vrijednosti nego i o ekološkim i društvenim uticajima koji proizilaze iz naših poslovnih aktivnosti. Ovakav način poslovanja vodi ka održivoj ekonomiji i u narednom periodu ćemo ovako nastaviti“, kazao je u obraćanju medijima Stewart.

Domaćini prednovogodišnjeg druženja su osim samo predsjednika Uprave, bili i članovi Uprave Mirha Krivdić, Andrea Achim, Edin Hrnjica, kao i Kreshnik Halili koji obavlja funkciju konsultatnta.

„Raiffeisen  je oduvijek jaka banka, prepoznata kako na ovom, tako i na našim ključnim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Čine je talentovani, veoma stručni ljudi, te sam uvjeren u našu budućnost“, zaključio je Stewart i zahvalio predstavnicima medija na profesionalnom i transparentnom izvještavanju o poslovnim aktivnostima Banke. Prepoznatljiv uspjeh Raiffeisen banke na ovom tržištu nagradila su tri renomirana svjetska magazina, Global Finance, EMEA Finance i The Banker, koji su tokom 2021. godine Banci dodijelili priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here