Zaposlenici Sberbank BH posadili 1.000 sadnica bijelog bora

Akcija je provedena u okviru implementacije ESG strategije Sberbank BH, koja se fokusira na tri ključna područja koja Banka uzima u obzir prilikom mjerenja društveno odgovornog poslovanja.

87

U naselju Dejčići na olimpijskoj planini Bjelašnica zaposlenici Sberbank BH posadili su 1.000 novih sadnica bijelog bora. Akcija je provedena u okviru implementacije ESG strategije Sberbank BH, koja se fokusira na tri ključna područja koja Banka uzima u obzir prilikom mjerenja društveno odgovornog poslovanja.

ESG je skup standarda koji usmjeravaju korporativne politike kako bi bile u skladu sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

“Jako smo ponosni na naš tim koji je iz čistog entuzijazma i ljubavi prema planinarstvu podržao ovu akciju. Zasadili smo 1.000 sadnica bora za koje se nadamo da će dodatno obogatiti i oplemeniti našu olimpijsku ljepoticu. Ovo je naš skromni doprinos prirodi koja nas okružuje i bez koje ne možemo. Svjedoci smo da su klimatske promjene sve jače, i kao kompanija nastojimo probuditi svijest djelujući unutar naše lokalne zajednice”, izjavio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH.

Sadnice i stručno osoblje za objašnjenje procesa sadnje drveća osiguralo je KJP Sarajevo-šume, u saradnji sa Udruženjem građana Ruke koji su nosioci globalnog Let’s do it pokreta, očistimo Planetu za jedan dan i zasadimo milion sadnica za jedan dan.

Bijeli bor najbolje uspijeva na pozicijama sa puno svjetlosti. Veoma je prilagodljiv na ekološke uslove temperature, vlage i tla. Dobro podnosi mraz, sušu, zimske studeni i zagađenja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here