Kako imati održiv dom? Uz PVC stolariju Deceuninck!

Misija tvrtke Deceuninck kojom se ističe na izazovnom tržištu je upravo izgradnja održivog doma. Toplinska izolacija, racionalna potrošnja materijala i recikliranje samo su neke od karakteristika svih njihovih proizvoda.

75

Danas je zaštita okoliša bitnija nego ikad, a time se vodi i tvrtka Deceuninck. Zalažu se za čisti okoliš i jasno stoje iza svojih načela. S jedne strane identificiraju i smanjuju izvore zagađenja okoliša, a s druge strane sve što proizvode ekološki je održivo. Veliki naglasak u poslovanju Deceunincka, stavljen je na vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost svih njihovih proizvoda. Fokus im je na poštivanju najviših ekoloških standarda i cirkularnoj ekonomiji.

Osim što su im svi proizvodi 100 posto reciklirajući, čitav proizvodni proces temelje na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. PVC prozori i vrata odavno su poznati po svojoj čvrstoći i izvrsnim izolacijskim karakteristikama. To posebice vrijedi za Deceuninckovu seriju prozora Elegant. Uz izuzetno moderan i elegantan izgled, Elegant objedinjuje minimalizam, vrhunske izolacijske vrijednosti i ono najvažnije – održivost.

Najbolja izolacija i optimalna zaštita

Vrijedno je spomenuti da sustav Elegant ima vrhunsku vrijednost izolacije, a to itekako pridonosi uštedi energije. Moguće je primijeniti i izuzetno debela stakla pa se tako standard za pasivne kuće također može jednostavno i učinkovito realizirati. Nekad su se ugrađivali manji prozori kako bi se osigurao manji gubitak energije, ali sada je osigurana ugradnja velikih prozora bez gubitka energije.

Ne samo da Elegant povećava toplinsku izolaciju, već također doprinosi zaštiti od buke. Iritantni zvukovi izvana koji s vremenom predstavljaju pravo opterećenje mogu se vrlo jednostavno eliminirati uz sustav Elegant. Ovaj proizvod tvrtke Deceuninck uistinu impresionira svojim tehničkim karakteristikama u svakom smislu.

Zahvaljujući tehnologiji EcoPowerCore, Elegant prednjači i po pitanju mogućnosti recikliranja, održivosti i potrebe za primarnom energijom. U jezgri samog profila nalazi se recikliran, izvana nevidljiv PVC koji pridonosi očuvanju resursa i zaštiti okoliša. Odabir prozorskog sustava Elegant, osim najboljih atributa, jamči i mirnu savjest. Taj nagrađivani prozorski profil dobio je već nekoliko istaknutih priznanja.

Revolucionarni dizajn prozorskog profila Elegant osvojio je prestižne nagrade – German Design Award 2019. u kategoriji “Special Mention” i Red Dot Design Award kao pobjednik u kategoriji “Dizajn proizvoda”. Dobio je i zasluženo priznanje od strane priznatog njemačkog stručnog časopisa Bauelement & Technik kao Proizvod godine 2020 u kategoriji Prozori.

Budućnost graditeljstva

Znamo da toplinska izolacija itekako pridonosi smanjenju i uštedi toplinske energije, a upravo to rade i zgrade i kuće gotovo nulte energije. Smanjuju potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova kroz čitav svoj životni vijek.

Kada govorimo o zgradama i kućama gotovo nulte energije, u gradnji koriste reciklirane građevinske materijale i uvelike smanjuju otpad. Nastoje što manje utjecati na okoliš, a upravo se time vodi i tvrtka Deceuninck. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, moderan dizajn i održivost proizvoda. Posebno je važno istaknuti da se u Deceunincku ističu s visokotehnološkim dostignućima i imaju jasan fokus na poštivanju najviših ekoloških standarda.

Izuzetna posvećenost cirkularnoj ekonomiji i mogućnosti recikliranja PVC profila ono je što Deceuninck izdvaja od drugih i zbog čega je tvrtka među prvima dobila certifikat EuCertPlast kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese. Kao izuzetno pouzdan partner, svojim kupcima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta nude ekološki prihvatljive proizvode koji povećavaju kvalitetu kuća i zgrada u pogledu izolacije, sigurnosti, akustike i kakvoće zraka. Deceuninckov ilj je pružiti rješenja za bolji svijet.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here