Završen Međunarodni košarkaški turnir “Telemach Sarajevo Cup”

Trofeji za OKK Spars, ŽKK Primorje i Akademiju Mrav Zagreb

155

Od 1. do 3. oktobra, u glavnom gradu BiH održan je jedinstveni turnir za sve regionalne košarkaške nade “Telemach Sarajevo Cup”. Turnir je okupio dvije generacije dječaka u kategoriji pionira i kadeta te jednu generaciju djevojčica u kategoriji kadetkinja iz najboljih košarkaških klubova i škola košarke sa prostora zapadnog Balkana. Organizator ovog događaja na kojem su učestvovale ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, je Udruženje za razvoj sporta i kulture “Sportkult”. Promoter prvog “TELEMACH SARAJEVO CUP”-a je Mirza Teletović.

Trodnevno takmičenje se  odvijalo u dvoranama hotela Hills, KSC Skenderija i KSIRC Ilidža “Sabit Hadžić”, a zadnji dan odigrani su mečevi za plasman.
U kategoriji kadeta najbolja je ekipa Sparsa, koja je u finalu savladala Koš sa 95:88. U kadetima MVP Telemach igrač je Filip Jović iz OKK Spars, a najperspektivniji košarkaš je iz KK Podgorica Aleksa Janičić.

Kod kadetkinja trofej je osvojilo Primorje nakon trijumfa nad Play Offom u finalu 63:44. MVP Telemach igrač je Bojana Radnjić (ŽKK Primorje), a najperspektivnija košarkašica Milica Dragičević (ŽKK Banovići).

Akademija Mrav iz Zagreba je najbolja u kategoriji pionira, savladala je čačansku Mladost u finalu sa 66:56. MVP Telemach igrač je Stipe Obradović (Akademija Mrav Zagreb), a najperspektivniji igrač Andrej Bjelić (KK Mladost Čačak).

Za indivudalne nagrade pored plaketa uručeni su i pokloni ispred kompanije Salteks. Nagrade su uručili Admir Prašović, Davor Radović ispred organizacionog odbora, kao i Dejan Radović kao organizator turnira, a ispred generalnog sponzora kompanije Telemach menadžer za odnose s javnošću i internu komunikaciju Edina Kurić-Zorlak.

” Zahvaljujemo našim sponzorima i pokroviteljima – generalnom sponzoru turnira kompaniji Telemach, pokroviteljima turnira Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonu Sarajevo, sponzorima turnira Bosnalijek, Argeta, Cedevita, Lupriv, Disti, Automatic Servis, Leda voda te medijskim partnerima Sport klub, N1, Nova BH, Antena Sarajevo, Klix, Sport Centar i wbasket.ba”, kažu organizatori.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here