Prilika za 40.000 KM i besplatno mentorstvo za bh. proizvođače koji žele izvoziti u EU

Uspješni aplikanti i aplikantice će dobiti pristup seriji konsultacija o strategijama online prodaje i izvoza u EU koje će voditi Nedim Šabić, kao i mogućnost prijave za zajedničko ulaganje u iznosu do 40.000 KM , u saradnji sa Startup studijem .

25

U toku je poziv za bosanskohercegovačke proizvođače koji priliku za širenjem tržišta uviđaju na EU. Poziv provodi Startup studio Fondacije Mozaik u saradnji sa evropskim stručnjakom za digitalni marketing Nedimom Šabićem. Namijenjen je za registrovane biznise koji su u protekle dvije godine ostvarili prosječan godišnji prihod u iznosu od 150.000 KM.

Uspješni aplikanti i aplikantice će dobiti pristup seriji konsultacija o strategijama online prodaje i izvoza u EU koje će voditi Nedim Šabić, kao i mogućnost prijave za zajedničko ulaganje u iznosu do 40.000 KM , u saradnji sa Startup studijem .

Nedim Šabić je profesionalnu karijeru izgradio na njemačkom govornom području, povjerenje su mu ukazale velike njemačke korporacije poput: Bosch, Porsche, REWE, OBI, ThyssenKrupp i Crowdfox, ali i domaće firme kao što su VRallart, Limundo, eKupi, MojPosao, Avalon, Raiffeisen banka i mnoge druge. Sam je tokom svoje karijere uspješno izgradio pet firmi u četiri različite države.

“Najisplativiji način da izvozite u zemlje EU jeste da ponudite svoje proizvode online, putem sopstvenog web shopa, na jeziku tržišta na kojem se želite etablirati i da onda putem digital marketing kanala svoju ponudu plasirate ciljnoj grupi. Put je popločan digitalnim marketingom, neovisno da li nudite proizvode firmama (B2B) ili fizičkim licima (B2C)”,ističe Šabić.

Tokom rada poduzetnice i poduzetnici  će prilikom planiranja razvoja poslovnog modela za izlazak na EU tržište razgovarati sa predstavnicima Startup studija o mogućnostima zajedničkog ulaganja potrebnim za realizaciju poslovnog plana, u iznosu do 40.000 KM. Sa svakim poduzetnikom i poduzetnicom će se raditi individualiziran pristup i razgovor o zajedničkom ulaganju i ulozi Startup studija.

Odobrenim biznisima za zajedničko ulaganje, pored potrebnog kapitala, Startup studio pruža i dodatne mogućnosti i usluge poput:

  • pristup bazi eksperata i ekspertica i njihovim uslugama u vrijednosti do 10.000 KM čije troškove snosi Startup studio,
  • rad na biznis planu sa ekspertnim timom za partnerska ulaganja,
  • pristup mreži investitora koju je izgradio Startup studio i prilikama za nova ulaganja i investicije,
  • pristup servisima razvijenim za razvoj  biznisa (kreditni program, e-commerce servis i sl.).

Poziv za prijave je otvoren do 17. oktobra 2021. više detalja i samu registraciju možete naći na stranici Startup studija 

Nakon revizije prijava, poduzetnice i poduzetnici koji odgovaraju kriterijima će biti obaviješteni od daljem toku učestvovanja u besplatnim online konsultacijama.

Startup studio Fondacije Mozaik ulaže u poslovne ideje mladih s namjerom da podrži svaku mladu osobu na putu do njenog profesionalnog uspjeha. Startup studio nudi zajednička ulaganja do 40.000 KM, kao i podršku prodajnog, pravnog, računovodstvenog i marketing tima za razvijanje poslovne ideje ili vođenje već registrovanog biznisa.

Do sada su pružili podršku 1381 timu, uložili u 170 prototipa, te pokrenuli ili uložili u 210 društvenih biznisa od kojih 88 posto uspješno posluje i nakon prve godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here