Kompanija Krupa Kabine širi kapacitete

Krupa Kabine planiraju modernizaciju postojećeg pogona kao i proširenje trenutnih kapaciteta firme čime bi se stvorile nove prilike za mlade ljude i otvorila nova radna mjesta.

44

Načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović sa saradnicima posjetio je firmu “Krupa Kabine” gdje je održan sastanak sa predstavnicima ove kompanije.
Razgovaralo se o trenutnoj situaciji, obimu posla, novim radnim mjestima, ali i kapacitetima s kojima raspolaže ova firma.

Naime, “Krupa kabine” upošljava oko 350 radnika, što je povećanje broja uposlenih u odnosu na početak ove godine, a kako kažu iz ove firme postoji potreba za dodatnim angažmanom.

Potvrda ovome su i statistički podaci koji kažu da općina Bosanska Krupa kontinuirano bilježi rast broja uposlenih, a u posljednje vrijeme taj postotak je negdje oko 10 posto u odnosu na prethodni period.

Informacija koja posebno raduje jeste da “Krupa Kabine” planiraju modernizaciju postojećeg pogona kao i proširenje trenutnih kapaciteta firme čime bi se stvorile nove prilike za mlade ljude i otvorila nova radna mjesta.

Općina Bosanska Krupa će im u tom poduhvatu pružiti punu podršku, kao što je pružala i u prethodnom periodu, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta i rješavanja egzistencijalnih pitanja građana ove općine, rečeno je tokom posjete.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here