Univerzitet u Beču najavio povratak studenata u učionice

Digitalni oblici nastave će se koristiti i u budućnosti, jer doprinose kvaliteti nastave

25

Nakon tri semestra pretežno digitalne nastave, Bečki univerzitet se u novoj akademskoj godini vraća nastavi u amfiteatrima i učionicama. Predavanja će se organizovati u skladu sa 3G-pravilom (dokaz da je osoba ili vakcinisana ili je preboljela covid-19 ili posjeduje negativan test).

“Oko 40 posto predavanja i vježbi odvijat će se na licu mjesta, 30 posto će biti organizovano mješovito ili hibridno, a 30 posto online”, objašnjava rektor Heinz W. Engl. Sigurnost i dalje ima visoki prioritet. Stoga će FFP2 maske biti neophodne u svim učionicama. Socijalna distanca će se i dalje održavati, pa će tek svako drugo mjesto biti popunjeno.

Veći broj studenata u zgradama univerziteta će iziskivati i proširenje mjera. Posebno obučeno sigurnosno osoblje provest će 3G provjeru studenata i osoblja u ulaznom prostoru univerziteta. Na manjim lokacijama i za manje formate vršit će se nasumične provjere, koje može preuzeti i nastavno osoblje.

Digitalni oblici nastave će se koristiti i u budućnosti, jer doprinose kvaliteti nastave. Kako bi se svim uposlenicima i studentima Univerziteta u Beču omogućio dobar i siguran početak semestra, od subote, 18. septembra do ponedjeljka, 20. septembra će na kampusu univerziteta biti moguća vakcinacija bez najave.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here