Digitalna komora prezentirana na gala večeri „100 najvećih u BiH“

Kako bi se zadovoljile potrebe domaćih privrednika da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu, Vanjskotrgovinska komora je nakon istraživanja i studioznog pristupa prepoznala značaj projekta Digitalne komore koja za krajnji cilj ima da kroz proces digitalizacije omogući veću vidljivost bh privredniku.

13

U predivnom ambijentu sarajevskog hotela „Hills“ održana je 34. svečana dodjela priznanja „100 najvećih“ u BiH. Nagrade su otišle u ruke malih, srednjih i velikih kompanija koje su obilježile prethodnu poslovnu godinu u različitim segmentima poslovanja na domaćem tržištu.

Prisutnima se ispred Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine obratio predsjednik Ahmet Egrlić. Prilikom obraćanja izrazio je veliku zahvalnost i uputio iskrene čestitke svim bh. privrednicima, za koje je kazao da su pokretači ekonomije Bosne i Hercegovine, koji usprkos teškim i izazovnim vremenima ostvaruju zapažene rezultate i plasman robe i usluga kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu.

U vezi sa tim, istakao je značaj lansiranja novog projekta „Digitalna komora“, platforme koja objedinjuje podatke o svim bh proizvođačima, pruža mogućnosti edukacije, B2B modela poslovanja, organizaciju online sajmova, ali i mnoge druge olakšice, kako za domaća preduzeća, tako i za strane kompanije koji su u potrazi za partnerima iz BiH. Predsjednik je uputio poziv prisutnim kompanijama da se registruju na Digitalnu komoru ističući da su pozitivne promjene u društvu neophodne, te su samim tim i promjene u načinu poslovanja neminovne i uslovljene dešavanjima iz bliske prošlosti koja su nam ukazala, i ujedno naučila, da je praćenje trendova i prilagođavanje modernim uslovima poslovanja preduslov održivog poslovanja.

Kako bi se zadovoljile potrebe domaćih privrednika da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu, Vanjskotrgovinska komora je nakon istraživanja i studioznog pristupa prepoznala značaj projekta Digitalne komore koja za krajnji cilj ima da kroz proces digitalizacije omogući veću vidljivost bh privredniku.

Bez obzira na djelatnost kojom se preduzeće bavi i njegovu fizičku lokaciju unutar BiH, Digitalna komora olakšava pristupanje svim podacima o nekom preduzeću koji bi mogli biti relevantni za druge privredne subjekte ili potrošače. Istovremeno, sa obzirom na uključenost i drugih agencija i tijela vlasti, nudi i olakšice u smislu pronalaženja informacija o uputstvima za uvoz i izvoz, relevantnim zakonskim ili proceduralnim okvirima poslovanja u određenim poljima. Također, omogućava i pristup informacijama o real time djelatnostima pojedinačnih preduzeća, kao i makroekonomske i statističke podatke o njima ili njihovoj niši.

Od izuzetnog je značaja i prilika za znatno lakšu međusobnu komunikaciju članova, jer Digitalna komora sadrži i chat roomove za direktno stupanje u kontakt, a podržava i održavanje sastanaka sa jednim ili većim brojem učesnika.

Dodatno, inspirisana nedavnim mjerama ograničavanja kretanja i okupljanja, Digitalna komora također omogućava i održavanje online sajmova bez geografskih ograničenja, dostupnih za članove iz zemlje, regiona i svijeta, kao i njihovo organizovanje. Pored edukativnog karaktera, takve prilike dragocjene su i zbog ostvarivanja kontakata i umrežavanja sa relevantnim ljudima iz polja, što je također jedan od ciljeva ove platforme, a nikako nije zanemarljiv ni aspekt konsaltinga, odnosno poslovnog savjetovanja u oblastima trgovine, ekonomije, marketinga ili prava.

Sam proces registracije je potpuno besplatan! Sve što je potrebno uraditi jeste posjetiti internet stranicu digitalnakomora.ba i odabrati opciju „Registrujte se“. Prateći naznačene korake za popunjavanje online formulara postajete dio najvećeg poslovnog registra i pretraživača u regiji i uživate u svim benefitima koje to donosi za vas i vašu kompaniju.

Više informacija i pomoć pri registraciji dostupni su na broj telefona 033/843-910 ili putem e-mail adrese support@digitalnakomora.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here