S traka čapljinske Laste uskoro silaze prvi keksi

U pogone Laste stigli su i prvi strojevi i krenulo je njihovo sklapanje.

80

Iako su mnogi bili skeptični u pogledu ponovnog oživljavanja čapljinske ”Laste”, nekadašnjeg konditorskog giganta bivše države, proteklih sedmica sve sumnje su otklonjene.

Prema onome što se vidi na terenu, samo je pitanje dana kada će sa trake sići prvi keksi i kada će Čapljina ponovno zamirisati po prepoznatljivim okusima štrudle, krem štapića, ali i ostalih, novih slastica koje su ranije najavljene.

Građevinski radovi dobrim su dijelom završeni.

Od starih pogona nije ostalo skoro ništa. Lasta se proširila i u širinu i u visinu. Nadograđen je novi dio budućeg pogona koji će biti spojen sa rekonstruiranim dijelom tako da će to biti jedna velika prostrana površina, kažu za Bljesak.info radnici na terenu.

U pogone Laste stigli su i prvi strojevi i krenulo je njihovo sklapanje.

Kako doznaje Bljesak.info, radi se o najkvalitetnijim strojevima na tržištu. Oprema je italijanskog i njemačkog porijekla, dok su trake proizveli Švicarci. Radnici u danima ispred nas očekuju još neke dijelove, pa će strojevi uskoro biti sastavljeni u potpunosti. S njima rade stručnjaci za strojeve iz Italije, Njemačke i Švicarske, kako bi sve bilo urađeno po najvišim standardima.

Kada sve bude gotovo, Bljesak.info doznaje od radnika, tvornica neće biti ustrojena kao prije. Naime, i proizvodnja i laboratorij i uprava bit će smješteni u istom pogonu.

Kada su u pitanju ostali radovi, vrijedi istaknuti kako su zadržani stari silosi po kojima je čapljinska Lasta bila nadaleko vizualno prepoznata, a okoliš u krugu tvornice je uređen na način da nijedno stablo nije posječeno.

Podsjetimo, u novembru 2019. godine vlasnik grudske Violete Petar Ćorluka kupio je Lastu u stečaju i najavio ponovno pokretanje tvornice i proizvodnje.

Tada je najavio kako će u Lastu biti uloženo više od 20 miliona KM te da će Čapljina biti središte u kojemu će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.

“Prehrambena industrija je nešto potpuno novo za cijeli naš tim, koji se bavi svim, od pomnog istraživanja tržišta do planiranja proizvodnje i lansiranja proizvoda na tržište. Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde prehrambene industrije, kako bi svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod, rekao je početkom ove godine Ćorluka.

‘Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica. Od velikog je značaja da sve razine budu ispunjene, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije do kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima”, dodao je.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here